III. Országos Szaktanácsadói Konferencia

Az Oktatási Hivatal harmadik alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját a mesterpedagógus szaktanácsadók számára. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bővebb információ >>


 

Tisztelt Látogatók! Kedves Kollégák!

A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat 2015. április 1-jétől a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 19. § (5), valamint a 99/C. § (1) bekezdéseiben foglalt felhatalmazással, állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében az Oktatási Hivatal biztosítja.

A pedagógiai-szakmai szolgáltatás feladatának ellátása érdekében az országban 15 Pedagógiai Oktatási Központ (POK) jött létre. Ezek egyike a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ, amely Baranya megyében, a helyi igényeknek megfelelően, minden köznevelési intézmény és pedagógus számára biztosítja a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat, koordinálja a minősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói tevékenységet. A Pécsi POK közreműködik az országos és nemzetközi mérések, az Országos Középiskolai Tanulmányi verseny, a középfokú felvételi eljárás, továbbá a pedagógiai-szakmai ellenőrzés és pedagógusminősítés helyi feladataiban.

A feladatellátás az ország egész területén egységes eljárásrend alapján, azonos minőségben történik, mesterpedagógus szaktanácsadók és szakértők bevonásával. A pedagógiai-szakmai szolgáltatási feladatok ellátása során kiemelten kezeljük az intézményközi tanulás támogatását, az iskolák közötti egyenrangú kapcsolatok erősítését, a működő pedagógia műhelyek, jó gyakorlatok feltérképezését, és azok eredményeinek megosztását. Az Oktatási Hivatal online igényfelmérésében összesítette az intézmények által jelzett igényeket az egyes pedagógiai szakmai szolgáltatási területeken. Elsősorban ezeket az igényeket teljesítjük kapacitásaink függvényében.

Kérem, kísérjék figyelemmel rendezvényeinket, tájékoztatóinkat!

A tartalmas szakmai együttműködés reményében köszöntöm honlapunk minden látogatóját.

Ritter Betty
főosztályvezető

Nyomtatás