Rendezvények, szakmai programok

következő oldal »

Lezajlott az Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciasorozat

Minden vármegyében és a fővárosban is lezajlott a 2023/2024. tanévi tanévnyitó rendezvénysorozat, országosan 4000 résztvevővel.

Az alkalmakon bemutatott prezentációk itt érhetők el.

 


Szakmai tanévnyitó konferencia – 2023/2024-es tanév

Az Oktatási Hivatal Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciát szervez minden vármegyében és a fővárosban, amelyre tisztelettel meghívjuk a köznevelési intézmények fenntartóinak képviselőit és az intézmények igazgatóit. A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a megadott linken lehetséges 2023. augusztus 16-ig.

Regisztráció >>

A nyíregyházi Szakmai tanévnyitó konferencia helye és ideje:

2023. augusztus 24. 13:00

Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola
4400 Nyíregyháza Vay Ádám krt 18

Regisztráció kezdete: 12:30

 


 

Tanévnyitó Tájékoztató programsorozat

Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központja 2023. augusztus 28-31. között szervezi meg Tanévnyitó Tájékoztatóit mesterpedagógus szaktanácsadók közreműködésével. A programsorozat célja az intézményvezetők és a pedagógusok tájékoztatása aktuális szakmai, módszertani kérdésekről a 2023/2024-es tanév kezdetén.

Az előadások online, Microsoft Teams felületen valósulnak meg.  A tájékoztatókon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi linkre kattintva, illetve a linket a böngészőbe bemásolva lehet:

https://forms.gle/ttXoT2mfqCp85hdJ6

Jelentkezési határidő: az adott tájékoztatót megelőző munkanap.

A szaktanácsadói munkaközösségenként megszervezett tájékoztatók témáit a programfüzet tartalmazza.

Programok>>

Tisztelettel és szeretettel várjuk Önöket!

 

Kindruszné Munkácsi Ágnes
főosztályvezető
Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ

 

 


Jó gyakorlatokban bővelkedő Tavaszi Pedagógiai Napok

 

A Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ 2023. április 17-27. között Tavaszi Pedagógiai Napokat szervezett együttműködve a bázisintézményekkel és a mesterpedagógus szaktanácsadó kollégákkal.

Programkínálatunkban helyet kaptak a pedagógusok szakmai fejlődését segítő előadások, műhelyfoglalkozások valamint a bázisintézményi jó gyakorlatok. A bemutató órákon/foglalkozásokon a hagyományostól olykor eltérő, példaértékű pedagógiai módszerek megismerésére nyílt lehetőség.

A programsorozat központi eleme a játékpedagógia volt. A pedagógusok gyakorlati példákon keresztül tapasztalhatták meg azt, hogyan válhat a játék az iskolai nevelés egyik fontos pedagógiai eszközévé, hogyan teheti élményszerűvé a tanulást, támogathatja a tanulók aktív tanórai részvételét, hogyan segítheti elő a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek együttnevelését. Nem feledkezhetünk meg a tehetséggondozás jelentőségéről, amelynek legfőbb feladata a gyermekek motivációjának és érdeklődésének felkeltése, kreativitásuk kibontakoztatása.

Jó gyakorlatok bázisintézményekben: Nagykállói Brunszvik Teréz Óvodában, valamint a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskolában

Sok érdeklődőt vonzottak az Oktatási Hivatal Tananyagfejlesztési Főosztály munkatársai által tartott online előadások, ahol a résztvevők megismerkedhettek 2020-as NAT-hoz készült alsó tagozatos tankönyvekkel és az új, emeltszintű érettségire való felkészülést segítő feladatgyűjteményekkel.

Az elmúlt időszakban sok pozitív visszajelzést kaptunk a mesterpedagógus szaktanácsadók által vezetett bemutató órák módszertani hatékonyságáról, ezért ezúttal is számos bemutatót szerveztünk a szaktanácsadók pedagógiai eszköztárának gyakorlatban történő bemutatására. Az érdeklődő pedagógusok bepillantást nyerhettek többek között a gyermekjóga által történő érzelmi intelligencia fejlesztésbe, a képesség- és készségfejlesztés játékos módszereibe 1. osztályban, a természeti és társadalmi környezethez fűződő pozitív érzelmi viszony kialakításába óvodás korban stb.

Erdei tudáspróba és gyermekjóga szaktanácsadóinkkal

A programok szervezésekor figyelmet fordítottunk arra is, hogy a lemorzsolódás csökkentését célzó rendezvények is bekerüljenek kínálatunkba. Az érintetteknek lehetősége nyílott a korai tanulási zavar és tanulási nehézség felismerésének intézményi gyakorlatának, valamint egy hátránykompenzációs és integrációs program megismerésére, előadást hallgathattak az általános iskolából középiskolába történő átmenet nehézségeiről. A játékpedagógia, mint központi téma több ponton is érintette a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatását célzó törekvéseket.

Rendezvénysorozatunk 53 szakmai programján összesen 1027 fő vett részt.  A résztvevők véleménye alapján a programok hozzájárultak a pedagógusok szakmai fejlődéséhez, tapasztalataikat be tudják építeni gyakorlatukba.

Bázisintézményünkben a Kisvárdai Egyesített Óvodában mesterpedagógus szaktanácsadónk bemutató foglalkozása

Köszönetünket fejezzük ki a programok színvonalas megvalósításában résztvevő pedagógusoknak. Ezúton is köszönjük a kollégák megtisztelő részvételét, érdeklődését a szakmai programok iránt.

 

 

Nyomtatás
következő oldal »