Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek

következő oldal »

 

Országos tanulmányi versenyek általános és középiskolai tanulók részére

A tanulmányi versenyek célja, hogy a diákok érdeklődési körüknek megfelelő versenyeken vehessenek részt és tudásukat elmélyíthessék az adott a területen. A meghirdetett versenyek a tanulók kompetenciájának és képességeiknek fejlesztését, tudásuk bővítését tartja szem előtt. Az országosan meghirdetett versenyek kiírásokat eljuttatjuk a megye köznevelési intézményeibe és a Pedagógiai Oktatási Központ részt vesz a megyei fordulók szervezésében, lebonyolításában.

A  nevelési-oktatási intézmények, pedagógiai szakszolgálati intézmények és fenntartóik, valamint a pedagógusok munkáját, továbbá a tanulói érdekvédelemmel összefüggő tevékenységeket pedagógiai-szakmai szolgáltatások segítik.

A tanulmányi, sport- és tehetséggondozó versenyek szervezése és összehangolása keretében kell ellátni a versenykiírásban meghatározott feladatokat, a versenyszervezővel kötött megállapodás alapján.

 


 

Országos angol tanulmányi verseny általános iskolásoknak

 

A linkre kattintva elérhető a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében meghirdetett vetélkedő versenykiírása.

 

Versenykiírás >>

 


 

 

 

Jogszabályok:

  • 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
  • 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról
  • 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről

A tanulmányi versenyekről az Oktatási Hivatal honlapján lehet külön tájékozódni:
https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek

Az alábbi munkatárstól kérhetnek segítséget:

Szántó Anett Kitti – Szanto.Anett.Kitti@oh.gov.hu

Várszeginé Balogh Gabriella – Varszegine.Gabriel@oh.gov.hu

 

Nyomtatás
következő oldal »