Ugrás a tartalomhoz

Szakmai támogatás a testnevelés és a sport területén a köznevelésben

A Magyar Diáksport Szövetség az EFOP 3.2.8. kódjelű, T.E.S.I. - 2.0-Beavatkozások a minőségi (inkluzív) testnevelés oktatás és képzés megvalósítása érdekében - című kiemelt projekt keretében, és az Oktatási Hivatallal együttműködésben, egész napos szakmai szemináriumokat fog szervezni az ország minden régiójában, régiónként 1 alkalommal.

A 2020 januárra tervezett programsorozat célja, hogy a testnevelés oktatásához kapcsolódóan, az abban közreműködő tantárgygondozó szaktanácsadó és a pedagógusok minősítő eljárásában közreműködő szakértő testnevelő tanárokat, tanítókat és kollégiumi nevelőket megszólítsa, és szakspecifikus képzési, együttgondolkodási lehetőséget biztosítson a T.E.S.I. 2020 Kormányzati Stratégiában foglalt, ide vonatkozó beavatkozásoknak megfelelően.

Az MDSZ az elmúlt közel 8 évben rendkívül elhivatottan igyekezett az iskolai testnevelésben és diáksportban dolgozó pedagógusokat megszólítani, számos szakmai programmal, ingyenes akkreditált továbbképzéssel és módszertani kiadvánnyal támogatni munkájukat. Ennek mentén fontosnak tartjuk, hogy támogassuk és megszólítsuk a szakértőként és szaktanácsadóként dolgozó, legmagasabban képzett kollégákat is.

A rendezvények meghívóját és programját ezen a linken tekintheti meg.

A programra történő regisztrációt későbbi időpontban tesszük lehetővé az érintett szaktanácsadó és szakértő kollégák számára.


Tisztelt Látogatók! Kedves Kollégák!

Az állami köznevelés közfeladat-ellátás keretében a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat 2015. április 1-jétől a nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény 19.§ (5), valamint a 99/C § (1) bekezdéseiben foglalt felhatalmazással, az Oktatási Hivatal biztosítja.

A pedagógiai-szakmai szolgáltatás feladatának ellátása érdekében az országban 15 Pedagógiai Oktatási Központ (POK) jött létre. Ezek közül egy, a nemzetiségi nevelést-oktatást végző intézmények számra nyújt pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat.

A Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a helyi igényeknek megfelelően, - minden köznevelési intézmény és pedagógus számára - biztosítja a pedagógiai-szakmai szolgáltatást, koordinálja a minősítési, tanfelügyeleti, szaktanácsadói tevékenységet és az országos feladatokban történő közreműködést. A feladatellátás, az ország egész területén egységes irányítás, azonos értékrend és azonos minőségben történik. A pedagógiai-szakmai szolgáltatás ellátása során kiemelten kezeljük az intézményközi tanulás támogatását, az iskolák közötti egyenrangú kapcsolatok erősítését, a működő pedagógia műhelyek, jó gyakorlatok feltérképezését és azok eredményeinek megosztását.
Együttműködésükben bízva, eredményes tanévet kívánunk.

Kindruszné Munkácsi Ágnes
főosztályvezető

Archívum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal augusztus 27-én, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével tartotta meg immár negyedik alkalommal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakmai tanévnyitó konferenciáját.

Az oktatásirányítás és a háttérintézmények képviselői részletesen tájékoztatták a megyei köznevelési intézmények megjelent vezetőit, a tankerületi igazgatókat és a szakképzési centrumok főigazgatóit a 2018/2019-es tanévet érintő főbb változásokról és szakmai feladatokról.

A konferencia ünnepélyes megnyitója a Vikár Sándor Alapfokú Művészeti Iskola kulturális műsorával kezdődött. Lipcsei Hajnalka citera-, Korpai Marcell pedig zongorajátékával nyűgözte le a közönséget.

A rendezvény résztvevőit dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megye Jogú Város polgármestere köszöntötte.

Elsőként dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára tartott előadást a köznevelési rendszer fejlesztéseiről, majd Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese beszélt a 2018/2019-es tanév főbb feladatairól. Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese az idei tanévre tervezett legfontosabb feladatokat és fejlesztéseket mutatta be.

A konferencia második részében az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője, Kindruszné Munkácsi Ágnes ismertette a Nyíregyházi Oktatási Központ szervezésében a 2018/2019-es tanév során a megyében megvalósuló szakmai programokat, majd Kamp Alfréd, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tájékoztatta a hallgatóságot intézményük fejlesztéseiről.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, dr. Ilosvai István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Oktatási és Hatósági Osztályának vezetője, valamint Kissné Orosz Anita és Tóthné Csatlós Ildikó, a Szociális és Köznevelési Osztály munkatársai.

A rendezvényen összesen 330 fő vett részt.

A konferencia sok értékes információval gazdagította, segítette az intézményvezetők és a pedagógusok munkáját.

A Nyíregyházi Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.


Szakmai tanévnyitó konferencia – Nyíregyháza

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2018/2019-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola, Kodály terem (4400 Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 18.)

Időpont: 2018. augusztus 27. hétfő, 10.00 óra

Információ: poknyiregyhaza@oh.gov.hu

A konferenciára tisztelettel várjuk a köznevelési intézmények vezetőit és pedagógusait.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

Részletes program >>

Regisztráció >>


Minőségbiztosítási összesítő

Lezárultak az Oktatási Hivatal (OH) Kisgyermekkori nevelés támogatása (EFOP-3.1.1-14-2015-00001) elnevezésű kiemelt európai uniós projekt keretében megszervezett pedagógus-továbbképzései.

A megvalósítás során kiemelt cél volt az óvodák, a bölcsődék és a napközbeni gyermekfelügyeletek esélyteremtő és hátránykompenzációs szerepének erősítése, valamint a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatása. A projekt keretében az OH 2017 szeptemberétől 2018 májusáig 146 óvodában több mint 3.300 óvodapedagógus akkreditált képzését valósította meg térítésmentesen. A 30 órás kurzusok az óvodai nevelés 8 területét (játék, mozgás, egészségnevelés, tehetségfelismerés, egyéni bánásmód, környezettudatosság, különleges bánásmód és művészeti nevelés) ölelték fel.

A továbbképzések minőségbiztosítási összegzői ide kattintva olvashatók.


vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra