Tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezése

következő oldal »

A 2017/2018. TANÉVI ORSZÁGOS ÁLTALÁNOS ISKOLAI NEMZETISÉGI TANULMÁNYI VERSENYEK DÍJAZOTT TANULÓINAK LISTÁJA ITT ÉRHETŐ EL.


 

ORSZÁGOS NEMZETISÉGI ONLINE NYELVI VERSENY

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ a 2017/2018-as tanévben hirdeti meg először az országos nemzetiségi online nyelvi versenyt 4. évfolyamos tanulóknak. A verseny célja a tanulók kommunikációs kultúrájának fejlesztése, a nyelv tudatos használatának ösztönzése, valamint a tanulók életkori sajátosságainak megfelelő, motiváló feladatokat tartalmazó, sikerélményt nyújtó versenyzési lehetőség biztosítása. Az Oktatási Hivatal által támogatott Országos nemzetiségi online nyelvi verseny a magyarországi nemzetiségi nevelésben és oktatásban részt vevő általános iskolák 4. évfolyamos tanulóinak versenykiírása itt tölthető le.

ORSZÁGOS NEMZETISÉGI RAJZVERSENY

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ másodízben szervezi meg az Országos nemzetiségi rajzversenyt, amelyen az elmúlt tanévben közel 1000 nemzetiségi tanuló vett részt. A verseny célja a hazai nemzetiségek történelmének, földrajzának, szellemi kultúrájának, népszokásainak és helyi hagyományainak a képzőművészet eszközeivel történő bemutatása, a nemzetiségi tanulók kreativitásának fejlesztése. Az Oktatási Hivatal által támogatott Országos nemzetiségi rajzverseny a magyarországi nemzetiségi nevelésben és oktatásban résztvevő gyermekeknek és tanulóknak versenykiírása itt tölthető le.


Online nemzetiségi nyelvi verseny eredményei

Az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ 2017. november 21-én Országos nemzetiségi online nyelvi verseny a magyarországi nemzetiségi nevelésben és oktatásban részt vevő általános iskolai 4. évfolyamos tanulók számára c. versenyt szervezett.

A verseny díjazottjairól itt tájékozódhatnak.

Nyomtatás
következő oldal »