Tanulótájékoztató-tanácsadó szolgálat

A tanulótájékoztató, tanácsadó szolgálat feladata a tanulók, a tanulóközösségek, a diákönkormányzatok támogatása. A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ a területen elsősorban a speciális, nemzetiségi tanulókat érintő információk átadására koncentrál: a nemzetiségi nevelés-oktatással kapcsolatos, tanulókat érintő információk közvetítése, a nemzetiségi tanulók számára kiírt pályázati lehetőségek felvázolása, pályaválasztással, nemzetiségi intézmények felvételi eljárásaival kapcsolatos tudnivalók megjelenítése.

Az Nkt. 19. § (2) bekezdés g) pontja szerinti tanulótájékoztató, tanácsadó szolgálat eszközei és módszerei:

  • a köznevelés rendszerét érintő kérdésekben információk közvetítése, azok értelmezésének segítése a tanulók és az iskolai diákönkormányzatok részére;
  • fórumok, továbbképzések szervezése a tanulók, a diákönkormányzatok és a diákönkormányzatok munkáját segítő pedagógusok részére;
  • a diákjogi tanácsadás megszervezése.

 

Tájékoztató a fővárosi / megyei diákparlamentekről

Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2017 novemberében 21 helyszínen – azaz a fővárosban és minden megyében – megszervezték és levezették a megyei diákparlamenteket.

A 2017. évi ülések jegyzőkönyvei a linkre kattintva elérhetők.


2016 novemberében a fővárosban és minden megyében lezajlottak a diákparlamenti fórumok, amelyek jegyzőkönyvei elérhetőek az alábbi linkre kattintva:

Diákparlament jegyzőkönyvek

Nyomtatás