Pedagógusok képzése, továbbképzése, önképzésének segítése

következő oldal »

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ feladata, hogy továbbképzési lehetőséget biztosítson az ország valamennyi nemzetiségi pedagógusa számára. A Központ törekszik arra, hogy a különböző pedagógiai szakaszokban nevelő-oktató, más-más nemzetiséghez tartozó pedagógusok megismerjék egymás ’jó gyakorlatait’, szakmai tevékenységét, az alkalmazott módszereket, eszközöket, segédanyagokat; lehetőséget kapjanak az újdonságok megismerésére, a tapasztalatcserére, konzultációra.

Az Nkt. 7. § (1) 19. § (2) bekezdés e) pontja szerinti pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezésének eszközei és módszerei:

a) pedagógiai tárgyú tanácskozások, pedagógiai szakmai napok szervezése,

b) bekapcsolódás az országos pedagógus-továbbképzés rendszerébe.

Miskovics MáriaMiskovics.Maria@oh.gov.hu

 


Az NPOK szervezésében 2019. első félévében megvalósuló képzések >>


Képzések

Pedagógiai program elkészítése, bevezetése, módosítása képzés nemzetiségi intézmények vezetői és pedagógusai számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja innen tölthető le.

Tanulás állomásokon – stationarbeit- műhelymunka német nemzetiségi iskolák pedagógusai számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja.

A  német nyelvű szaktárgyi oktatás elméleti és gyakorlati ismeretei a nyelvi kompetenciák fejlesztése mentén - képzés német nemzetiségi intézmények pedagógusai számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja innen tölthető le.

Tájnyelv helye az óvodában és az általános iskolák kezdő szakaszában- képzés német nemzetiségi óvodák és iskolák pedagógusai számára A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja innen tölthető le.

DSD I vizsgára való felkészítés, szóbeli kommunikáció - képzés az általános iskolák felső tagozatán tanító német nemzetiségi pedagógusai számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja (mellékelt fájl: Jelentkezési lap_DSD_I_NPOK_2019_05_24) innen tölthető le.

Az intézmény nemzetiségi jellegének kialakítása- képzés nemzetiségi oktatási intézmények vezetői és pedagógusai számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja (mellékelt fájl: Jelentkezési lap, Intézmény nemzetiségi jellege 2019.05.30.) innen tölthető le.

Korszerű vezetők kelléktára- képzés nemzetiségi óvodák, általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok vezetői, tagintézményvezetők, intézményegység-vezetők, intézményvezető-helyettesek, tagintézményvezető-helyettesek, intézményegységvezető-helyettesek számára
A képzés meghívója és jelentkezési adatlapja innen tölthető le.

  • 1. Pedagógusok képzése, továbbképzése, önképzésének segítése
  • 2. Archívum
Nyomtatás
következő oldal »