Bázisintézményeink

következő oldal »

A bázisintézmények – pályázat útján – nemzetiségenként, különböző intézménytípusból, szem előtt tartva a területi elhelyezkedést, kerültek kiválasztásra. Az „OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE" címet olyan intézmények nyerték el, amelyek készek és képesek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, továbbá lehetőséget és helyszínt biztosítanak bemutatóórák, versenyek, műhelymunkák, továbbképzések lebonyolítására. A bázisintézmények tevékenységükkel katalizálják a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, segítik a Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférést és támogatják a hálózatos tudásmegosztást.

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ illetékességi területén a cím viselésére jogosult intézmények listája az alábbi linkre kattintva megtekinthető.

Bázisintézmények >>

Az Oktatási Hivatal nemzetiségi bázisintézményei az idei tanévben is változatos rendezvényekkel várják a pedagógus kollégákat intézményeikbe. A felkínált programok során számos jó gyakorlatot mutatnak be, melyek segítséget nyújthatnak a nemzetiségi nyelv és irodalom, illetve népismeret tanításában, a nemzetiségi nyelven oktatott közismereti tantárgyak tanításában, a versenyek szervezésében, továbbá a tehetséggondozás témában, szülőkkel való kapcsolattartásban és egyéb területen.
A közzétett programokról bővebb információt az egyes intézmények koordinátoraitól kérhetnek az intézmény elérhetőségein. A második félévre tervezett programok pontos időpontjait – az intézményekkel történt egyeztetést követően – januárban frissítjük.
A nemzetiségi bázisintézmények 2019/2020-as tanévre vonatkozó programjait itt érheti el.

Nyomtatás
következő oldal »