Rendezvények

következő oldal »

Őszi Pedagógiai Napok 2021 - Október 7.

A Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok  c. rendezvényén résztvevő intézményvezetők, pedagógusok hasznos információt kapnak az iskolai bántalmazás megelőzésével és kezelésével kapcsolatban, megismerhetik a motíváció rejtett ösvényeit, valamint tájékoztatást kapnak a digitális platformon megújuló országos pedagógiai mérési rendszerről, és az azzal kapcsolatos iskolai feladatokról.A részletes programokról és a jelentkezés feltételeiről az alábbiak szerint tájékozódhat.Szakmai rendezvényeinkre való jelentkezését szeretettel várjuk.

Munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!


Tisztelettel: Ragályiné Hajdú Zsuzsanna

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központjának vezetője

időpont: 2021. október 7. csütörtök, 10.00 óra

helyszín: Földes Ferenc Gimnázium (Színházterem)3525 Miskolc, Kelemen Didák utca 5.

Program

Regisztráció

 


 

Őszi Pedagógiai Napok 2021 - Október 12.

A Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napok  c. rendezvényének OKM Szakmai Napján résztvevő intézményvezetők és pedagógusok hasznos információkat kapnak az iskolai mérések rendszeréről, az eDia gyakorlati alkalmazásáról. Pszichológusok előadásokat  tartanak a pedagógusok kiégéséről és az iskolai agresszió kezeléséről. Az Oktatási Hivatal részéről az EFOP 3.1.5 projekt ereményei és fenntartása kerül bemutatásra, a POK munkatársai tájékoztatást adnak a lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények szakmai támogatásának  eljárásrendjéről, valamint  az ESL mutatók alakulásáról.                                                                    A részletes programokról és a jelentkezés feltételeiről az alábbiak szerint tájékozódhat.Szakmai rendezvényeinkre való jelentkezését szeretettel várjuk.Munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok!


Tisztelettel: Ragályiné Hajdú Zsuzsanna

Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központjának vezetője

időpont: 2021. október 12. kedd, 10.00 óra

helyszín: Avasi Gimnázium (Színházterem)3524 Miskolc, Klapka György utca 2.

Program

Regisztráció


Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia

 

Az Oktatási Hivatal tanévnyitó rendezvénye, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2021/2022-es tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Avasi Gimnázium (Színházterem) 3524 Miskolc, Klapka György utca 2.

Időpont: 2021. augusztus 26. csütörtök, 10.00 óra

A tanévnyitó konferencián kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek vehetnek részt!

 

Program>>

 

Regisztrációs felület>>

 


 

FELHÍVÁS


III. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetem

„Pedagógusok a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni küzdelem szolgálatában”

Az Oktatási Hivatal „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17-2017-00001) projektje 2021. augusztus 13. és 15. között szabadegyetemet szervez a pedagógusok oktató-nevelő munkájának segítésére, jóllétük és teljesítményük támogatására. A rendezvény korlátozott befogadóképessége miatt online részvételre biztosítunk lehetőséget.

 

A rendezvényhez tartozó részletes program ezen a linken tekinthető meg.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; részvételi szándékát ezen a regisztrációs linken 2021. augusztus 12., csütörtök 14.00 óráig jelezheti.

 

 


 

 

Tavaszi Pedagógiai Napok 2021
2021. május 13-19.

A Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ a hagyományokat követve 2021. május 13-án, 18-án és 19-én Tavaszi Pedagógiai Napokat szervez az érdeklődő intézményvezetők és pedagógusok számára, melyre tisztelettel meghívja Önt és intézménye pedagógusait.

Ebben az évben elsősorban a tanulást támogató tartalom és tankönyvfejlesztések, illetve és a köznevelési rendszer fejlesztési lehetőségei mellett a Nemzeti Köznevelési Portált mutatják be online előadások keretében, az Oktatási Hivatal és az Emberi Erőforrások Minisztériumának a munkatársai. A program minden napjára felkértünk szaktanácsadó kollégákat is, akik változatos pedagógiai témákkal ismertetik meg az érdeklődőket.

A jelenlegi járványhelyzethez alkalmazkodva online formában tartjuk meg a szakmai programjainkat, amelyeken a részvétel – ahogy eddig is – térítésmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. Az alkalmazott Microsoft Teams felület használatához a hozzáférést a regisztráció során megadott e-mail címre küldjük el az előadás napján.

Bízunk benne, hogy programjaink felkeltik érdeklődésüket, és megtisztelnek minket jelenlétükkel!

Köszönjük a közreműködő előadóknak, hogy munkájukkal hozzájárulnak a Tavaszi Pedagógiai Napok szakmai színvonalának emeléséhez!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Adatkezelési tájékoztató >>

Microsoft Teams adatkezelési tájékoztató >>

Hozzájáruló nyilatkozat >>

Program >>

A programra való jelentkezés az alábbi regisztrációs felületen tehető meg:

https://www.oktatas.hu/konfreg/!KonfReg/index.php/konfreg/index/tpn_miskolc_2021

 

 


 

Tulipános Program – a magyar kultúra helye és szerepe az óvodában

 

Óvodapedagógusoknak nyújt hasznos információkat és ötleteket a „Tulipános Program – a magyar kultúra helye és szerepe az óvodában” című ingyenes szakmai program. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával meghirdetett workshopon az óvodapedagógusok átfogó képet kaphatnak arról, hogyan lehet a gyermekek korosztályi sajátosságához illeszkedve, korszerű pedagógiai módszerekkel és hagyományos értékekkel jelen lenni az óvoda világában.

A háromórás programot Balatoni Katalin néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, gyakorló pedagógus, az „Így tedd rá!” programgazdája vezeti.

A workshopra a Tulipános Program internetes oldalán lehet regisztrálni. A várható jelentős érdeklődés miatt a programot öt időpontban is meghirdetik április vége és május közepe között.

Nyomtatás
következő oldal »