Pedagógusképzés, továbbképzés

„Pedagógusok felkészítése a minősítésre: Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatot célzó eljárásra jelentkezők számára”

A pedagógusminősítések lebonyolításához kapcsolódóan tájékoztatom, hogy továbbképzést szervezünk a 2024. évi eljárásba bekerülő Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatra jelentkező pedagógusok számára.

A felkészítés keretében a kollégák megismerkednek a minősítés jogszabályi környezetével, az eljárásrenddel, hasznos tanácsokat kapnak a portfóliójuk elkészítéséhez és az eljárás egyéb részeihez.

A továbbképzés címe:            „Pedagógusok felkészítése a minősítésre: Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatot célzó eljárásra jelentkezők számra (10 óra)

A továbbképzés szervezője: Oktatási Hivatal Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály, a Miskolci POK közreműködésével

A továbbképzés helyszíne: Teleki Tehetséggondozó Kollégium, Miskolc, Selyemrét u. 1.

A továbbképzés időpontjai:

  1. I. Időpont: 2023.09.07. 8:00 – 17:00 (Intézménytípus: Óvoda)
  2. II. Időpont: 2023.09.12. 8:00 – 17:00 (Intézménytípus: Bármely)

Adatkezelési tájékoztató >>
Hozzájáruló nyilatkozat >>

A képzésre való jelentkezés az alábbi regisztrációs felületen tehető meg:

Regisztráció >>

 


Az Oktatási Hivatal pedagógia szakmai szolgáltatásainak egyik eleme a pedagógusképzések –továbbképzések szervezése és lebonyolítása.

A pedagógus-továbbképzések a központi igényfelmérésben rögzített intézményi adatok alapján kerülnek megszervezésre, melynek során prioritást élveznek a képzési igényt jelző intézmények, illetve pedagógusaik.

Lehetőséget biztosítunk nem csak a hagyományosan meghirdetett „nyílt” képzésekre, hanem a zárt formában történő tantestületi képzések megtartására is. A tantestületi formában tartott képzések a napjainkat sújtó egészségügyi kihívások miatt is előtérbe kerültek, de természetesen alkalmazkodva az aktuális helyzethez a hagyományos jelenléti képzések mellett, online-kontakt formában is bonyolítunk képzéseket.

Az akkreditált pedagógustovábbképzések általában 30-40-60 órásak, ami minden esetben az óraszámmal megegyező kreditpontot ér a képzést sikeresen elvégzők számára, melyről Tanúsítvány kerül kiállításra.

Az akkreditált pedagógus-továbbképzésekre történő jelentkezés módja 2017. január 1-jétől az Oktatási Hivatal által működtetett Képzésszervező felületen történik, amely a következő linken érhető el: http://tovabbkepzes.sulinet.hu/

A felület használata egyszeri regisztrációhoz kötött. Regisztrálni minden felhasználó önálló magánszemélyként saját e-mail címmel tud. A használathoz a Felhasználói kézikönyv innen letölthető (PDF, 5 Mb)

A Pedagógiai Oktatási Központok által meghirdetett továbbképzésekről itt a http://tovabbkepzes.sulinet.hu/ felületen tájékozódhatnak, illetve jelentkezhetnek, a már regisztrált felhasználók.

A képzésekre történő jelentkezéshez minden alkalommal szükséges a kitöltött Intézményvezetői hozzájáruló nyilatkozat, amelynek formanyomtatványa elérhető a felületen.

FONTOS!

A regisztráció során, illetve a korábban már regisztrált felhasználók is mindig ellenőrizzék, hogy pontos, hiánytalan és aktuális adatokkal legyen kitöltve a „Saját profil”, mert az itt rögzített adatokból kerül kiállításra a Pedagógus-továbbképzési szerződés, valamint a képzés sikeres elvégzését követően a Tanúsítvány.

Természetesen rövid nem akkreditált képzések, műhelyfoglalkozások is rendelkezésre állnak 1-től 5 órás formában, ezeket szintén kérhetik a fent már részletezett formákban. Ezek a programok az eseménynaptárban kerülnek meghirdetésre, amit a szolgáltatási területünkön működő, érintett intézmények hivatalos e-mail címére juttatunk el minden hónapban.

A továbbképzések megszervezése az év során folyamatosan történik, emiatt érdemes a http://tovabbkepzes.sulinet.hu/ képzés szervező felületet folyamatosan látogatni, továbbá az eseménynaptárt figyelemmel kísérni.

A pedagógusképzések –továbbképzések megvalósítása a következő jogszabályoknak megfelelően történik:

-         2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről

-         229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

-         2013. évi LXXVII. törvény a felnőttképzésről

-         11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról

-         48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről

-         277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről

-         489/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzés veszélyhelyzeti szabályairól

-         121/2013. (IV. 26.) Korm. rendelet az Oktatási Hivatalról.

Az Eseménynaptárban szereplő képzéseket a következő linken keresztül érik el:

Eseménynaptár

Egyéb továbbképzéseink:

(az aktuális továbbképzések tudnivalóit eseti jelleggel adjuk meg)

Nyomtatás