Rendezvények, szakmai programok

Gyógypedagógusok támogató szerepben – Gyógypedagógiai konferencia

Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja harmadik alkalommal szervezi meg Gyógypedagógiai konferenciáját. A rendezvény célja a többségi intézmények pedagógusainak gyógypedagógiai módszertani támogatása.

Helyszín: Szivárvány Kultúrpalota, 7400 Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 5–7.

Időpont: 2019. október 22. 09.30 óra

A rendezvény programja itt érhető el.

Regisztráció >>


Őszi Pedagógiai Napok

A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ Őszi Pedagógiai Napokat szervez. A rendezvény programja az alábbi linkeken érhető el:

Programok >>

 


Somogy megyei és Tolna megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal tanévnyitó rendezvényei, amelyeken az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2019/2020-as tanév változásait és fejlesztéseit.

 

Somogy megye

Helyszín: Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és                                Kollégiuma (7400 Kaposvár, Pázmány Péter u. 17.)

Időpont: 2019. augusztus 30. péntek, 10.00 óra

A rendezvény programterve itt érhető el.

Regisztráció >>


Tolna megye

Helyszín: Szekszárdi Garay János Gimnázium (7100 Szekszárd, Szent István tér 7.)

Időpont: 2019. augusztus 27. kedd, 10.00 óra

A rendezvény programterve itt érhető el.

Regisztráció >>

 


Összegzés a Tavaszi Szakmai Napok programjairól

A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ a Tavaszi Szakmai Napok keretében – március 21. és április 12. között – tizennégy programot szervezett Somogy és Tolna megyében, melynek központi témája a pedagógiai átmenetek segítése volt. Mottója: „Mit tehet a pedagógus az intézménytípusok, a tagozatok és az évfolyamok közti átmenetek megkönnyítéséért?"

A gyakorlatközpontú programok érintették a köznevelési intézményrendszer fokozatváltásainak problémáit, megoldáskereséseit, jógyakorlatait: óvoda–iskola átmenet; alsó–felső közti tagozatváltások; általános iskola–középiskola kulcskérdései. A programsorozat része volt az EKE OFI újgenerációs tankönyveinek bemutatója is, illetve az NPK Testnevelés, gyógytestnevelés és sport tagozata elnökének előadása.

A műhelyeket jól felkészült szaktanácsadóink vezették; lehetséges megoldásként pedig bázisintézményeink kínálták jógyakorlataikat. Az eseményeken 211 intézmény 403 pedagógusa vett részt, melynek elégedettségi átlaga, ötfokú skálán mérve, 4,78 %.

Köszönjük azoknak az intézményeknek, intézményvezetőknek a közreműködését, akik biztosították a helyszíneket, és lehetővé tették, hogy kollégáik részt vegyenek a Tavaszai Szakmai Napok programjain!


Gyógypedagógiai konferencia: „Emeljetek fel, szólni, látni, élni..." – Gyógypedagógusok támogató szerepben

2018. október 16-án az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja második alkalommal szervezi meg a konferenciát óvónők, általános- és középiskolai pedagógusok, gyógypedagógusok számára. Célja a többségi intézmények pedagógusainak gyógypedagógiai célú támogatása a tanulási eredményesség, a lemorzsolódás veszélyeinek csökkentése érdekében.

Időpont: 2018. október 16. 10.00 óra
Helyszín: Kaposvári Egyetem Auditóriuma
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.

Jelentkezési határidő: 2018. október 12. 12.00 óra

Részletes program >>


Somogy megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előadóival Somogy megyében augusztus 31-én, nagy érdeklődés mellett, 263 fő részvételével zajlott le a szakmai tanévnyitó konferencia. Helyszíne az Oktatási Hivatal bázisintézménye, a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma volt.

A minisztérium képviseletében dr. Madarász Hedvig főosztályvezető a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a tanév feladatait mutatta be. Az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának vezetője, Merklné Kálvin Mária a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket. Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese a tanévre tervezett legfontosabb feladatokat és fejlesztéseket ismertette. Az Eszterházy Károly Egyetem Okta-táskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója, Kiss Gábor az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a pedagógusokat. A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ aktuális tanévi szakmai szolgáltatásait dr. Kis Szilvia főosztályvezető előadásából ismerhették meg a jelenlévők.

A részvevőket Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, és Gelencsér Attila ország-gyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője köszöntötte. Körünkben üdvözölhettük dr. Neszményi Zsoltot, Somogy megye kormánymegbízottját és a Megyei Közgyűlés képviseletében Huszti Gábor alelnököt.

Elfogadták meghívásunkat a Kaposvári és a Siófoki Tankerületi Központok igazgatói és munkatársai. Jelen voltak a Kaposvári és a Siófoki Szakképzési Centrum képviselői is.

Ezúton mondunk köszönetet Csiba Ágotának, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatójának és kollégáinak az impozáns helyszínért, a technikai feltételek biztosításáért, a vendéglátásért, mely a konferencia sikerességét segítette elő.

Köszönettel tartozunk a kaposvári Mikrokozmosz Alapfokú Művészeti Iskola Társastánc és Néptánc Tanszakos növendékeinek és felkészítőiknek, Simonyi-Hornyák Hajnalka és Kurdi Csilla táncpedagógusoknak a fergeteges produkciókért.
Tolna megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előadóival Tolna megyében augusztus 29-én, nagy érdeklődés mellett, 185 fő részvételével zajlott le a szakmai tanévnyitó konferencia. Helyszíne az Oktatási Hivatal bázisintézménye, a Szekszárdi Garay János Gimnázium volt.

A minisztérium képviseletében Sipos Imre miniszteri biztos a köznevelési ágazat főbb fejlesztéseit és a tanév feladatait mutatta be. Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a Hivatal új tanévet érintő feladatairól tájékoztatta a résztvevőket. Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese a tanévre tervezett legfontosabb feladatokat és fejlesztéseket ismertet-te. Sipos Imre az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatójaként az állami tankönyvfejlesztésekről tájékoztatta a pedagógusokat. A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ aktuális tanévi szakmai szolgáltatásait dr. Kis Szilvia főosztályvezető előadásából ismerhették meg a jelenlévők.

A részvevőket dr. Tóth Emese, a Tolna Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője köszöntötte. Körünkben üdvözölhettük dr. Gábor Ferencet, Szekszárd Megyei Jogú Város főjegyzőjét.

Elfogadták meghívásunkat a szekszárdi és a tamási tankerületi központok igazgatói és munkatársai is. Jelen volt a Szekszárdi Szakképző Centrum főigazgatója és munkatársa is.

Ezúton mondunk köszönetet Heilmann Józsefné igazgató asszonynak, hogy vállalta a konferencia házigazdai szerepét, valamint a helyszín és a technikai feltételek biztosításáért, amely elősegítette a konferencia sikerességét.

Köszönettel tartozunk a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola Alapfokú Művészeti Iskola Táncművészeti Tagozata növendékeinek és táncművész-felkészítőinek: Valkainé Daczó Eszter művészeti vezetőnek és Táborfi-Rónai Nóra táncpedagógusnak a színvonalas produkciókért.A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

Dr. Kis Szilvia: A Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ szakmai szolgáltatásai a 2018/2019. tanévben

Nyomtatás