Pedagógus-továbbképzés

következő oldal »

 

Minőségbiztosítási összesítő

Lezárultak az Oktatási Hivatal (OH) Kisgyermekkori nevelés támogatása (EFOP-3.1.1-14-2015-00001) elnevezésű kiemelt európai uniós projekt keretében megszervezett pedagógus-továbbképzései.

A megvalósítás során kiemelt cél volt az óvodák, a bölcsődék és a napközbeni gyermekfelügyeletek esélyteremtő és hátránykompenzációs szerepének erősítése, valamint a 3 éves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatása. A projekt keretében az OH 2017 szeptemberétől 2018 májusáig 146 óvodában több mint 3.300 óvodapedagógus akkreditált képzését valósította meg térítésmentesen. A 30 órás kurzusok az óvodai nevelés 8 területét (játék, mozgás, egészségnevelés, tehetségfelismerés, egyéni bánásmód, környezettudatosság, különleges bánásmód és művészeti nevelés) ölelték fel.

A továbbképzések minőségbiztosítási összegzői ide kattintva olvashatók.


Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont idén is meghirdeti a "Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében" című ingyenes, akkreditált pedagógus továbbképzését.

Az eTwinning projektek megvalósításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel lehet támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus-továbbképzési rendszerbe.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi projektet és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítanak a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

A képzés jelentős része gyakorlati jellegű és az eTwinning portálokon túl, több hasznos, a digitális kompetencia fejlesztéséhez alkalmazható eszközzel ismerkedhetnek meg és ki is próbálhatják azokat: online irodai szoftverek, képmanipuláció, űrlapkészítés, keresztrejtvény stb..

Ezekben az időpontokban szállást biztosítunk, melyet a teljes ellátással, valamint a a továbbképzés költségeivel együtt az eTwinning projekt finanszíroz.

A következő továbbképzések:

  • 2017. november 10-12., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. november 24-26., 1077 Budapest, Dob utca 73. (2x16 fős csoportok)
  • 2017. december 08-10., 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47. (2x16 fős csoportok)

A továbbképzésekre kizárólag a Képzésszervező felületen keresztül lehet jelentkezni.

A Képzésszervező elérhetősége.

A regisztráció után a teljes Profil kitöltésére van szükség, továbbképzésre kizárólag akkor tud jelentkezni, ha ezt elvégezte. Ha minden adatot kitöltött, akkor a Meghirdetett képzések menüpontban keressen rá az eTwinning képzésére és a Jelentkezés gombra kattintva kövesse az utasításokat. A képzésről szóló bővebb információkat is itt fogja megtalálni.

A továbbképzésekre 2x maximum 16 fő jelentkezését tudjuk fogadni, aki utána jelentkezik, az várólistára kerül.

A felület használatához itt talál segítséget.

Ha a továbbképzéssel kapcsolatosan kérdése van, írjon az etwinning@oh.gov.hu címre.

 


 

EFOP képzési naptár (letölthető pdf)

A pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről szóló 48/2012-es EMMI rendelet szerint: 7.§ (1) Az Nkt. 19. § (2) bekezdés e) pontja szerinti pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezésének eszközei és módszerei:

a) pedagógiai tárgyú tanácskozások, pedagógiai szakmai napok szervezése,

b) bekapcsolódás az országos pedagógus-továbbképzés rendszerébe)

Pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezése


2017. évi programkínálat

Az Oktatási Hivatal januári igényfelmérésének figyelembe vételével elkészült az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központjának 2017. évre szóló továbbképzési programkínálata.

2017 januárjától az akkreditált pedagógus-továbbképzések meghirdetése, szervezése, a jelentkezések fogadása az informatikai képzésszervező felületen történik: http://tovabbkepzes.sulinet.hu/index.php/.

A regisztrációt, a belépést, a képzésre jelentkezést rövid, szemléletes videó és útmutató is segíti a fenti linken.

A tanúsítványok kiadásához elengedhetetlen a képzésszervező felületen történő bejelentkezés!

Ha Önnek vagy kollégáinak segítségre, információra lenne szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

Győrfi Veronika
képzési referens
E-mail: Gyorfi.Veronika@oh.gov.hu
Tel.: +36 70 6845841

Gőbölös Izolda
pedagógiai referens

E-mail: Gobolos.Izolda.Edit@oh.gov.hu
Tel.: +36 70 6845844

Ákli Gergő
oktatástechnológus
E-mail:Akli.Gergo@oh.gov.hu
+36 70 684 5844


Nyomtatás
következő oldal »