Továbbképzés

A pedagógus továbbképzés területének célja, feladata

A képzés, továbbképzés szakmai szolgáltatási terület célja, hogy biztosítsa a pedagógusok folyamatos szakmai fejlődését mind szaktárgyi, módszertani, mind pedig a kompetenciákat érintő területeken.

Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja 277/1997. (XII. 22.) sz. többször módosított, - a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló kormányrendelet figyelembevételével, a partneri igényfelmérések alapján alakítja ki továbbképzési kínálatát.

A Korm. rendelet 16. § (1) bekezdése értelmében a pedagógus-továbbképzés az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében térítésmentes.

A 30-40-60 órás akkreditált továbbképzési kínálat segítséget nyújt a pedagógusok hétévente kötelező 120 órás továbbképzéséhez, a beiskolázási tervek határidőre történő elkészítéséhez és a pályázatok megvalósításához. Programjaink elsősorban olyan ismereteknek és készségeknek a megújítására, bővítésére, fejlesztésére szolgálnak, amelyekre a pedagógusoknak közvetlenül szükségük van a mindennapi eredményes és hatékony nevelő és oktató munkájukban.

Továbbképzéseinkre egyénileg és nevelőtestületi szinten is jelentkezhetnek a pedagógus kollégák. A továbbképzések szervezésénél minden esetben törekszünk arra, hogy az igényfelmérésben rögzített kéréseknek eleget tegyünk. Bízunk abban, hogy kínálatunkban megtalálják az érdeklődési körüknek és szakmai igényeiknek megfelelő ismeretszerzési lehetőségeket.

A pedagógus továbbképzés területét érintő jogszabályi háttér:

 • 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről
 • 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről
 • 48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről
 • A jogszabály szerint a pedagógus a pedagógus-munkakör betöltésére jogosító oklevél megszerzését követő hetedik év szeptember hónap első munkanapjától addig az évig, amelyben az ötvenötödik életévét betölti, augusztus hónap utolsó munkanapjáig vesz részt a 2011. évi CXC. törvény 62. § (2) bekezdésében szabályozott továbbképzésben.

A pedagógus továbbképzés szolgáltatási terület eszközei, módszerei:

 • szakmai napok, tanácskozások, műhelymunkák,
 • pedagógus továbbképzések,
 • bekapcsolódás az országos pedagógus továbbképzések rendszerébe.

A pedagógus továbbképzés szervezése területén dolgozó munkatársak:

Név: E-mail-cím: Telefon:
Juhász Rebeka juhasz.rebeka@oh.gov.hu +36-30-358-2089
Nánai-Simon Nikolett nanaisimon.nikolett@oh.gov.hu +36-30-983-3345
Szász-Jóvi Eszter szaszjovi.eszter@oh.gov.hu +36-30-500-7220

 

2023. év második felére tervezett képzések:

A továbbképzés címe Alapítási engedély száma Óraszáma Időpontja Helyszíne Információ és jelentkezés
Katasztrófavédelmi, elsősegélynyújtási elméleti és gyakorlati ismeretek - 20 2023.10.09.,10.,26. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség
9330 Kapuvár, Szent István király u. 21.

Szász-Jóvi Eszter
szaszjovi.eszter@oh.gov.hu
06-30-500-7220

Nat2020 és érettségi 2024: a követelmények változásaira felkészítő képzés matematika tanárok számára 217/10/2022 30 2023.10.25., 26., 27. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, 9021 Győr, Szent István út 10/A.

Nánai-Simon Nikolett
nanaisimon.nikolett@oh.gov.hu
06/30-9833345

http://tovabbkepzes.sulinet.hu


Tájékoztató a pedagógus továbbképzésekre történő jelentkezés módjáról

2017 januárjától a pedagógus továbbképzésekre történő jelentkezés módja megváltozott. Az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Központja által meghirdetett képzések a TÁMOP 3.1.5/12-2012-0001 „Pedagógusképzés támogatása" című kiemelt projekt keretében elkészült Képzésszervező felületen lesznek elérhetőek.

A Képzésszervező az interneten keresztül elérhető szolgáltatás, amelyet az alábbi linken nyithat meg: http://tovabbkepzes.sulinet.hu/

A pedagógusok kizárólag ezen a felületen keresztül szerezhetnek további információkat a tanfolyamokról, jelezhetik részvételi szándékukat és itt tölthetik fel a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat.

A rendszer használata regisztrációhoz kötött, minden pedagógusnak egyénileg kell regisztrálnia a Képzésszervező felületen. Javasoljuk, hogy mielőbb tegyék ezt meg! Ezt követően elérhetőek lesznek az induló tanfolyamok, a kiválasztott képzésre történő bejelentkezés után minden pedagógus személyre szabott visszajelzést kap arról, hogy elfogadásra került-e a jelentkezése, ha igen, mikor és milyen helyszínen, milyen feltételekkel történik a megszervezése.

A sikeres működéshez és a felület használatához segítséget nyújt a Felhasználói kézikönyv, amely a következő linken érhető el:

http://tovabbkepzes.sulinet.hu/dload/Felhasznaloi_utmutato.pdf

Amennyiben további kérdése van, forduljon bizalommal kollégáinkhoz.

 1. 2023-ban lezárult akkreditált továbbképzések
 2. 2022-ben lezárult akkreditált továbbképzések
 3. 2021-ben lezárult akkreditált továbbképzések
 4. 2020-ban lezárult akkreditált továbbképzések
 5. 2019-ben lezárult akkreditált továbbképzések
 6. 2018-ban lezárult akkreditált továbbképzések
 7. 2017-ben lezárult akkreditált továbbképzések

 

Nyomtatás