Szakmai rendezvények

« előző oldal
következő oldal »

Heves megyei szakmai tanévnyitó konferencia - 2017.

A Heves megyei szakmai tanévnyitó konferenciára – melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével az Egri Pedagógiai Oktatási Központ szervezett – 2017. augusztus 28-án, a megyeháza Barkóczy-termében került sor.

A résztvevőket, Heves megye százhatvanöt intézményvezetőjét dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntötte.

A konferenciát megtisztelte részvételével dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese, valamint Kotán Attila, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese.

Szintén megjelent a konferencián dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az egyetem rektorhelyettese, Martonné Adler Ildikó, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Németh Zoltán, az Egri Főegyházmegye oktatási irodavezetője, Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója, Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója, illetve Fábri Eufrozina, az Egri Szakképzési Centrum főigazgatója.

A kormánymegbízott köszöntőjét követően a résztvevők a tanulók művészeti produkcióit hallgathatták meg. Az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tizenegyedik osztályos tanulója, Komáromi Nagy Márton Schubert Esz-dúr impromptu című darabját adta elő zongorán, majd Balogh József Iskolanyitó című versét mondták el az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói, végül a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola, Alapfokú Művészeti Iskola magánének szakos növendéke, Calók László adta elő A zene az kell című dalt.

Dr. Palkovics László államtitkár a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól, a pedagógusbér-emelés szeptemberben életbe lépő újabb üteméről, az iskolafejlesztésekről, az ingyenes gyermekétkeztetésről és tankönyvellátásról, az államilag támogatott nyelvvizsgáról, valamint az oktatást, a gyermekek, a szülők és pedagógusok életét érintő más előrelépésekről tájékoztatta a jelenlévőket.

Az Oktatási Hivatal új tanévet érintő feladatairól Brassói Sándor elnökhelyettes beszélt, a Klebelsberg Központ idei tanévre tervezett legfontosabb feladatait és fejlesztéseit pedig Kotán Attila elnökhelyettes mutatta be.

Az Egri Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében a 2017/2018-as tanév során megvalósuló megyei szakmai programokat Schmidt Istvánné, az Egri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője ismertette.

A szakmai tanévnyitó konferencia előadásainak prezentációi:

 

Nyomtatás
« előző oldal
következő oldal »