Szakmai rendezvények

« előző oldal
következő oldal »

Őszi Pedagógiai Szakmai Napok 2019.

Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja tisztelettel meghívja Önt és intézménye pedagógusait a 2019. október 14. és október 25. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozatára.

Meghívó >>

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges.

Regisztráció >>


Heves megyei Szakmai Tanévnyitó Konferencia - 2019

Az Oktatási Hivatal szakmai tanévnyitó konferenciát szervez, amelyen az oktatásirányítás és háttérintézményeinek képviselői ismertetik a 2019/2020-as tanév változásait és fejlesztéseit.

Helyszín: Megyeháza díszterme/Barkóczy terem (3300 Eger, Kossuth Lajos út 9.)

Időpont: 2019. augusztus 26. hétfő, 10.00 óra (regisztráció 9.00 órától)

Információ: POKEger@oh.gov.hu

Részletes program >>


Tavaszi Pedagógiai Szakmai Napok 2019.

Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja tisztelettel meghívja Önt és intézménye pedagógusait a 2019. április 8. és április 30. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozatára.

Meghívó >>

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges.

Regisztráció >>


Őszi Pedagógiai Napok 2018.

Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja tisztelettel meghívja Önt és intézménye pedagógusait a 2018. október 16. és november 15. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozatára.

Meghívó >>

A programokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges.

Regisztráció >>


Heves megyei szakmai tanévnyitó konferencia

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet augusztus 28-án tartotta meg szokásos tanévnyitó konferenciáját Heves megye köznevelési intézményei számára. A jelen lévő intézményvezetők a 2018/2019-es tanév fontosabb eseményeiről, projektjeiről és feladatairól kaptak átfogó tájékoztatást.

A helyszín – a korábbi évek hagyományainak megfelelően – a Megyeháza díszterme volt, ahol Martonné Adler Ildikó, Eger Megyei Jogú Város alpolgármesterének ünnepi megnyitó beszéde után négy művészeti produkciót láthatott a közönség:

  • a Verpeléti Gyöngyszem Óvoda a „Mosás a patakban" című népi játékot adta elő (felkészítőik: Szabó Mihályné és Antal Eszter);
  • Baráth Rebeka, az Egri Dobó István Gimnázium idén érettségizett tanulója Radnóti Miklós „Nem tudhatom" című versét mondta el (felkészítő tanára: dr. Hanisné Petró Valéria)
  • Katona Szilárd Előd, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus szaxofon szakirányának hallgatója J. S. Bach a-moll partitájának (BWV 1013) Corrente tételét,
  • Molnár Eszter, a Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola magánének szakos növendéke pedig „A játékkészítő" című zenés színpadi darab „A mese rólad szól" című betétdalát adta elő (felkészítő tanára: Szabó Krisztina).

Az ünnepi műsor után dr. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős helyettes államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében tájékoztatta a hallgatóságot a köznevelési rendszer fejlesztéseiről. A rendezvényen 180 intézményvezető képviseltette magát a megyéből.

Ezután Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Főosztályának vezetője az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévbeli főbb feladatairól számolt be a hallgatóságnak.

A tartalmas előadás után Pánczél János, a Klebelsberg Központ köznevelési főosztályvezetője a Klebelsberg Központ legfontosabb feladatairól és fejlesztéseiről tájékoztatta a megjelenteket.

A szünet után Schmidt Istvánné, az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője az Egri Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében megvalósuló szakmai programokat ismertette, melyek a 2018/2019-es tanév során valósulnak meg Heves megyében.

A következő előadást Valaczka András, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgató-helyettese tartotta az intézményükben folyamatban lévő és már megvalósult fejlesztésekről.

A konferencia zárásaként Schmidt Istvánné, az Egri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszönte meg az előadóknak a hasznos információkat, illetve a hallgatóság kitüntető figyelmét.

Az Egri Pedagógiai Központ vezetőjének előadása alább olvasható. A konferencia további előadásai ezen a linken érhetők el.

Nyomtatás
« előző oldal
következő oldal »