Tanulmányi versenyek

« előző oldal
Archívum

2019/2020 tanév tanulmányi versenyekei

Általános iskola

  • Országos Angol Tanulmányi Verseny
  • Országos Német nyelvi verseny 7.-8. osztályosoknak
  • „Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny
  • Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Verseny alsó tagozatosok számára
  • Hajdú- Bihar Megyei Képzőművészeti Verseny felső tagozatosok számára

Középiskola

  • Hajdú-Bihar Megyei Képzőművészeti Verseny középiskolások számára
  • „Tiszán innen, Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő verseny


Hajdú-Bihar megyei díjátadó ünnepség

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tanulmányi versenyek megyei döntőin első, második és harmadik helyezést elért diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntöttük a 2019. május 23-án rendezett díjátadó ünnepségen. A színvonalas eseménynek a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium adott otthont.

A rendezvényt az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője, Őri Józsefné Dalmi Anikó nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a versenyek szervezése és összehangolása fontos szerepet játszik a tehetséggondozó munkában. Az országos, megyei, területi szintű tanulmányi versenyek során a diákok érdeklődési körüknek megfelelően mélyebb ismereteket szerezhetnek, majd tudásukat összemérhetik tanulótársaik tudásával, ugyanakkor ezek a versenyek felkészítik a tanulókat az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyekre és a további tanulmányaikra is.

A kiváló eredmények eléréséhez a diákok tehetségén kívül szükséges a kitartás, a szorgalom, a pedagógusok lelkiismeretes munkája, a család támogatása, ezért az elismerés megilleti a diákokat, a felkészítő tanáraikat és a szülőket egyaránt.

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tizenkilenc tanulmányi verseny Hajdú-Bihar megyei fordulóin 1209 diák indult. Közülük 55 diák ért el I. helyezést, 58 tanuló II. helyezést és 57 tanuló III. helyezést. Az ünnepségen 133 felkészítő tanár részesült elismerő oklevélben.

A korábbi évekhez hasonlóan a tanulmányi versenyek között idén is az általános iskolai Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny és a Hevesy György Kárpát-medencei kémia verseny volt a legnépszerűbb. A Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ saját versenyén, a Megyei Képzőművészeti verseny (általános iskola alsó/felső tagozat, középiskola) megyei fordulóján 324 diák mutathatta meg tehetségét. A pályamunkák közül a legjobbakat kiállítottuk, így az ünnepség résztvevői megcsodálhatták az alkotásokat.

A díjátadót a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjainak színvonalas zenei műsora színesítette.

Valamennyi diáknak és a felkészítő pedagógusoknak ezúton is gratulálunk.
Nyomtatás
« előző oldal