Ugrás a tartalomhoz

Tanulmányi versenyek

2020. szeptember 29.

Országos angol tanulmányi verseny általános iskolásoknak

 

A linkre kattintva elérhető a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében meghirdetett vetélkedő versenykiírása.

 

Versenykiírás >>

 


 

 

Az országos hirdetésű nevesített tanulmányi versenyek és a megyei versenyek biztosítanak lehetőséget az általános és a középiskolában tanuló diákok részére, hogy érdeklődési körüknek megfelelően legyen lehetőségük az általuk választott témákkal való mélyebb megismerkedésre, képességeik, kompetenciáik fejlesztésére, tudásuk egyre magasabb szintű összemérése. Ennek érdekében feladatunk a versenykiírások eljuttatása a megye köznevelési intézményeihez; az eredmények összegzése; a megyei fordulók szervezése, lebonyolítása, összehangolása a versenykiírásokban meghatározott feladatok figyelembe vételével.

Jogszabályok:


„Ifjú tudósok" tudományos középiskolai vetélkedő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal tudományos vetélkedőt hirdet a Magyarországon és a szomszédos országokban élő 11–12. évfolyamos középiskolásoknak.

A vetélkedő célja, hogy a kiemelkedően tehetséges tanulók bemutathassák a történelem, a biológia és a kémia tudományterületeken való jártasságukat, kiemelkedő tudásukat; továbbá hogy példát mutasson a Kárpát-medence államaiban élő középiskolásoknak és a társadalom szélesebb csoportjainak a magas szintű tudásról és a széles körű műveltségről.

Az „Ifjú tudósok" vetélkedőn egyénileg lehet nevezni. A vetélkedő háromfordulós lesz. Az elődöntő mindhárom tudományterületen esetében egy-egy online feladatsor megoldásából áll. A középdöntő már személyes jelenlétet igényel, és három helyszínen: tervezetten Budapesten, Székesfehérváron és Szolnokon rendezik meg. A döntő rövidebb televíziós fordulókból áll majd: az idáig jutó versenyzők Budapesten stúdiókörülmények között mérhetik össze tudásukat.

A tanulók részvételének, nevezésének és szakmai felkészülésének támogatását az érintett középiskola vezetője biztosítja. (A tanulók ugyan egyénileg versenyeznek, de az adott köznevelési intézményen keresztül jelentkeznek, és az Oktatási Hivatal a köznevelési intézménnyel van kapcsolatban.) Egy iskolából többen is jelentkezhetnek. A jelentkezés és a részvétel ingyenes.

További részletek a versenykiírásban olvashatók.


A területért felelős munkatárs:

Chrobákné Reszler Györgyi
E-mail-cím: Chrobakne.Reszler.Gyorgyi@oh.gov.hu
Telefon: +36/52-536-584

Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV)

Az OKTV részletes részvételi feltételeit, követelményeit, a lebonyolítás rendjét és időpontjait az alábbi linken érhetik el:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek_/oktv_kereteben/aktualis_versenyidoszak

A területért felelős munkatárs:

Kissné Hajdu Katalin
E-mail-cím: Kissne.Hajdu.Katalin@oh.gov.hu
Telefon: +36/52-536-584

Archívum

2019/2020 tanév tanulmányi versenyekei

Általános iskola

Középiskola


Hajdú-Bihar megyei díjátadó ünnepség

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tanulmányi versenyek megyei döntőin első, második és harmadik helyezést elért diákokat és felkészítő tanáraikat köszöntöttük a 2019. május 23-án rendezett díjátadó ünnepségen. A színvonalas eseménynek a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium adott otthont.

A rendezvényt az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője, Őri Józsefné Dalmi Anikó nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a versenyek szervezése és összehangolása fontos szerepet játszik a tehetséggondozó munkában. Az országos, megyei, területi szintű tanulmányi versenyek során a diákok érdeklődési körüknek megfelelően mélyebb ismereteket szerezhetnek, majd tudásukat összemérhetik tanulótársaik tudásával, ugyanakkor ezek a versenyek felkészítik a tanulókat az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyekre és a további tanulmányaikra is.

A kiváló eredmények eléréséhez a diákok tehetségén kívül szükséges a kitartás, a szorgalom, a pedagógusok lelkiismeretes munkája, a család támogatása, ezért az elismerés megilleti a diákokat, a felkészítő tanáraikat és a szülőket egyaránt.

Az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tizenkilenc tanulmányi verseny Hajdú-Bihar megyei fordulóin 1209 diák indult. Közülük 55 diák ért el I. helyezést, 58 tanuló II. helyezést és 57 tanuló III. helyezést. Az ünnepségen 133 felkészítő tanár részesült elismerő oklevélben.

A korábbi évekhez hasonlóan a tanulmányi versenyek között idén is az általános iskolai Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny és a Hevesy György Kárpát-medencei kémia verseny volt a legnépszerűbb. A Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ saját versenyén, a Megyei Képzőművészeti verseny (általános iskola alsó/felső tagozat, középiskola) megyei fordulóján 324 diák mutathatta meg tehetségét. A pályamunkák közül a legjobbakat kiállítottuk, így az ünnepség résztvevői megcsodálhatták az alkotásokat.

A díjátadót a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjainak színvonalas zenei műsora színesítette.

Valamennyi diáknak és a felkészítő pedagógusoknak ezúton is gratulálunk.
vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra