Pedagógus-továbbképzés

Jogszabály

277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben résztvevők juttatásairól és kedvezményeiről
48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat ellátó intézményekről és a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokban való közreműködés feltételeiről
7. § (1) Az Nkt. 19. § (2) bekezdés e) pontja szerinti pedagógusok képzésének, továbbképzésének és önképzésének segítése, szervezésének eszközei és módszerei:
a) pedagógiai tárgyú tanácskozások, pedagógiai szakmai napok szervezése,
b) bekapcsolódás az országos pedagógus-továbbképzés rendszerébe

Kótiné Losonczi Zsuzsanna - Kotine.Losonczi.Zsuzsanna@oh.gov.hu
Dienes Erika – Dienes.Erika@oh.gov.hu


A pedagógus-továbbképzésekre történő jelentkezés módja 2017. január 1-jétől megváltozott.
A pedagógusok – az intézményvezetővel történő egyeztetést követően – egyénileg jelentkezhetnek a Pedagógiai Oktatási Központok által meghirdetett továbbképzésekre, az Oktatási Hivatal által működtetett Képzésszervező felületen, mely az alábbi linken érhető el:
http://tovabbkepzes.sulinet.hu/

A kezdőoldal alján található a Képzésszervező felület használatához készített Felhasználói kézikönyv linkje, amelyből az 1-24. oldalak tartalmazzák a pedagógusok számára szükséges információkat. További segítséget nyújthat – a szintén az oldal alján elérhető – Képzésszervező alkalmazás működését bemutató videó.

A pedagógus-továbbképzésre történő jelentkezés menete (röviden):

1. A http://tovabbkepzes.sulinet.hu/ oldal megnyitása

2. Regisztráció:

  • felhasználási feltételek és adatvédelmi tájékoztató megismerése, visszaigazolása
  • regisztrációs adatok kitöltése, elküldése
  • a regisztráció megerősítése a válasz e-mailben leírtak szerint;
    A TÁMOP-3.1.5. projekthez kapcsolódó továbbképzések során regisztrált felhasználók korábbi belépési adataikkal tudnak a felületre belépni (újabb regisztrációra nincs szükség), probléma esetén az „Elfelejtett jelszó" használatát javasoljuk.

3. Bejelentkezés a regisztráció során megadott e-mail-lel és jelszóval

Tapasztalatok szerint a freemail-es, és citromail-es levelező rendszereket használókkal történő kommunikáció során többféle probléma jelentkezik (pl. beérkező levelek spam-be helyezése, üzenetek blokkolása), emiatt javasoljuk más levelező program alkalmazását.

4. Saját felhasználói profil létrehozása:

  • a felhasználó és az őt foglalkoztató intézmény adatainak rögzítése
  • két saját dokumentum – pedagógus oklevél/oklevelek és önéletrajz – feltöltése doc, pdf, docx, xlsx, jpg fájl formátumban

A két elem feltöltése elengedhetetlen a továbbképzésekre történő jelentkezéshez!

5. Jelentkezés a továbbképzésekre:

  • az illetékes POK kiválasztása
  • tájékozódás az adott továbbképzésről (Adatlap)
  • jelentkezés a meghirdetett továbbképzésre továbbképzésre (az előzőleg feltöltött dokumentumok melletti jelölő négyzet kipipálása!)

További fontos információk:

1. A pedagógus-továbbképzések a központi igényfelmérésben rögzített intézményi adatok alapján kerülnek megszervezésre, melynek során prioritást élveznek a képzési igényt jelző intézmények, illetve pedagógusaik.

2. A továbbképzések megszervezése az év során folyamatosan történik, emiatt érdemes a felületet folyamatosan látogatni.

3. Az esetleges adatváltozások (pl. név, vagy e-mail cím) rögzítése a felhasználó feladata, azok hitelességéért felelősség a felhasználót terheli.

4. A Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett pedagógus-továbbképzésekkel, valamint a Képzésszervező felület használatával kapcsolatban további felvilágosítást a fent megnevezett kollégáink nyújtanak.

Nyomtatás