Ugrás a tartalomhoz

Őszi Pedagógiai Napok

Őszi Pedagógiai Napok 2019

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2019. november 4-8. között szervezi meg az Őszi Pedagógiai Napokat, amelynek kiemelt témája A fenntarthatóság pedagógiája.

A nyitókonferencia helyszíne a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.).

A téma ebben az évben több szempontból is időszerű. A Nemzeti alaptanterv minden évfolyamon és minden tantárgyban kötelezővé teszi a fenntartható fejlődés tartalmainak megjelenését, mely az óvodai nevelés országos alapprogramjában is 2012 óta szerepel. A fenntarthatóságra nevelés, a fenntarthatóság értékrendjének hiteles képviselete mint új kompetencia bekerült a pedagógusok minősítési rendszerébe, a 2020-ban minősülő pedagógusok portfóliójában már szerepet kap.

A rendezvénysorozat keretében egy héten át konferenciaprogramot, szakmai napokat, előadásokat, műhelyfoglalkozásokat, bemutatóórákat és bemutató foglalkozásokat látogathatnak az érdeklődő pedagógusok. A fenntartható fejlődés pedagógiai szempontjait, koncepcióit a fenntarthatóság pedagógiája képviseli, amely egy újfajta környezetszemléletet, a globális gondolkodást, egy komplex személetmód kialakítását segíti. A fenntarthatóság pedagógiájában a természet ismerete társadalmi valóságismerettel párosul, amely hatékonyabb pedagógiai módszerekkel, új tanítási-tanulási elvekkel valósítható meg.

Az Oktatási Hivatal bázisintézményei, a mesterpedagógus szaktanácsadók és szakmai partnereink a fenntarthatóság pedagógiájának legfontosabb szempontjait mutatják be: a tudatosságot, az ismereteket, az értékeket. Bepillantást nyújtanak a jó gyakorlatokba, eredményes pedagógiai módszerekbe, modellekbe. Várnak minden kedves érdeklődő pedagógus kollégát. A plenáris programon a fenntarthatóság pedagógiájának elméleti, gyakorlati és pszichológiai nézőpontjaiból hallhatnak előadásokat a részt vevők. Bízunk benne, hogy rendezvényünkkel idén is támogatni tudjuk a pedagógiai-módszertani kultúra megújítását, az intézményközi és szakmai kapcsolatok bővítését, valamint a hálózati együttműködés megvalósítását.

Kedves Kollégák!

Munkatársaimmal együtt tisztelettel és szeretettel várjuk Önöket programjainkra!

Herczeg Katalin
vezető hivatali főtanácsos
Budapesti POK

Az Őszi Pedagógiai Napok rendezvényein a vendéglétszám korlátozott, ezért regisztrációhoz kötött a részvétel. Egy e-mail címről tetszőleges számú programra lehet regisztrálni, a jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni. A regisztráció során a cím mellett a programok kódszáma is segít a tájékozódásban. Ha kérdés vagy probléma merülne fel, keressék kollégánkat a domokne.milich.yvette@oh.gov.hu e-mail címen.

A regisztráció határideje: 2019. október 30., 9 óra.

Programfüzet >>

Regisztráció a Nyitónap plenáris előadásaira >>

Regisztráció a programokra >>

 

A pedagógiai napokhoz kapcsolódó szakmai anyagok, jó gyakorlatok, bemutatóórák

Az alábbiakban a pedagógus kollégák napi gyakorlatát segítő és a módszertani munkát támogató szakmai anyagokat tesszük közzé. A rendezvényen elhangzott vagy bemutatott tartalmak legjobbjainak – korántsem teljes - válogatásával szeretnénk tovább segíteni az intézmények együttműködését, a jó gyakorlatok megosztását.

 

Őszi Pedagógiai Napok 2018

Az immár hagyományossá vált Pedagógiai Napok szervezője, a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2018. november 19-23. között tartotta meg a soron következő szakmai találkozót, az Őszi Pedagógiai Napokat, melynek fókuszában az életkori és intézményi átmenetek pedagógiája állt.

Összefoglaló az eseményekről

Meghívó és programkínálat

A teljes programfüzet


Őszi Pedagógiai Napok 2017

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2017. november 13-17. között rendezte meg az Őszi Pedagógiai Napok rendezvénysorozatot, melynek központi témái az intézményfejlesztés, a pedagógiai innovációk, az eredményes tanulás voltak.

Összefoglaló az eseményekről

Meghívó és programkínálat


Őszi Pedagógiai Napok 2016

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2016. november 14. és 18. között szervezte meg az Őszi Pedagógiai Napokat. A rendezvény eseményei a tehetséggondozás, hátránykompenzáció, pedagógiai kommunikáció témákat helyezték középpontba.

Összefoglaló a rendezvénysorozatról

Meghívó és programkínálat

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra