Szakmai hírek, rendezvények

következő oldal »

Vezető szaktanácsadói pályázatok nyertesei

2023. október 10-én az Oktatási Hivatal a vezető szaktanácsadói rendszer kialakítása, működtetése érdekében vezető szaktanácsadói pályázatokat írt ki.  A beérkezett pályázatok elbírálását követően az Oktatási Hivatal az alábbi szaktanácsadókat bízza meg vezető szaktanácsadói feladatok ellátásával.

Szaktanácsadó neve Munkaközösség neve
Ágni Dóra Tanítói
Deákváriné Martos Zita Anna Alapfokú művészetoktatási
dr. Tóth Gyula Ernő Konfliktuskezelési
Jenei Andrea Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló nevelésének, oktatásának segítése - SNI, BTMN
Varró Diána Intézményfejlesztési
Schramek Anikó Fizika - kémia
Trepszker Zsuzsanna Informatika
Medve Katalin Művészetek - vizuális kultúra
Nagy Ildikó Mária Óvodapedagógia
Nagyné Rápli Györgyi Művészetek - ének-zene
Orosné Dávid Ildikó Óvodapedagógia
Prácserné Kóbor Erika Magyar nyelv és irodalom - általános iskola
dr. Medgyes Sándor Magyar nyelv és irodalom - középiskola
Simon Zoltán Testnevelés és sport
Mucsics Valéria Terézia Biológia - földrajz
Szabó Orsolya Gabriella Óvodapedagógia
Tóth Viktória Iskolai könyvtári
Urbán Erika Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló nevelésének, oktatásának segítése - HHH - Tehetség
Vagács Zsuzsanna Pedagógiai mérés-értékelési
Vörös Andrea Tünde Történelem


Vezető szaktanácsadói pályázatok

Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2023. november 7-ei határidővel pályázatot hirdetnek vezető szaktanácsadói feladatellátásra. További információk a linkre kattintva olvashatók.


Őszi Pedagógiai Napok 2023
2023. november 13-17.

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ ismét megszervezi kiemelt rendezvényét, az Őszi Pedagógiai Napokat, 2023. november 13-17. között.

Kiemelt témáink a generációk közötti különbségekből adódó pedagógiai feladatok, a mesterséges intelligencia köznevelési intézményeket is érintő jelenléte és jövője, valamint az inkluzív nevelés. A programsorozat első napján, november 13-án, hétfőn személyes jelenléttel plenáris konferenciát tartunk a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nagytermében. Az ülést dr. Puszter Bernadett köznevelési elnökhelyettes nyitja meg.

A szakmai programok túlnyomórészt személyi jelenléttel zajlanak majd, de néhány online előadásra is sor kerül, például a felsőoktatási felvételi eljárás megújulásáról, az Enaris program iskolai alkalmazásáról és az olvasóvá nevelésről.

A szakmai napokon a szaktanácsadók és a bázisintézmények pedagógusai a kiemelt témák és társterületek tematikája szerint tudásmegosztó bemutatókat, műhelyfoglalkozásokat tartanak. Ismét lesz logopédusi konferencia Inkluzív szemlélet a fejlesztésben és a diagnosztikában a gyógypedagógusi, logopédusi munkában címmel, szó lesz pénzügyi tudatosságról élménypedagógiai módszerekkel és a mesterséges intelligencia tanórai felhasználási lehetőségeiről is láthatunk majd bemutatóórát.

Programfüzet>>

Regisztráció>>


A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nyílt szakköröket hirdet általános iskolás és középiskolás tanulók számára

Az idei tanévben is várja általános iskolai és középiskolai tanulók jelentkezését külsős diákok számára is nyitott, ingyenes szakköreire a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Oktatási Hivatal bázisintézménye és Matematikai Tudásközpontja.

A szakkörök a szeptember 18-i héten indulnak.

Helyszín a Gimnázium épülete (VIII., Horváth Mihály tér 8.), és lesz lehetőség online csatlakozásra is. Jelentkezni közvetlenül a tanároknál lehet, az alábbi linkről nyíló táblázatban megadott e-mail címeken.

Nyílt szakkörök a Fazekasban>>


Lezajlott az Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciasorozat

Minden vármegyében és a fővárosban is lezajlott a 2023/2024. tanévi tanévnyitó rendezvénysorozat, országosan 4000 résztvevővel.

Az alkalmakon bemutatott prezentációk itt érhetők el.

 


Szakmai tanévindító rendezvények

a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében
2023. augusztus 28. és szeptember 14. között

Részletes program és regisztráció>>

Az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központja a 2023/2024. tanév elején szakmai tanévindító rendezvénysorozatot szervez intézményi és intézményközi munkaközösségvezetők, érdeklődő pedagógusok számára.

A rendezvények során olyan hasznos szakmai információkkal szeretnénk támogatni a tanévkezdést óvodától a középiskoláig, amelyek megkönnyíthetik a tervezést, támpontokat adhatnak a felkészüléshez mind módszertani, mind tartalmi területeken.

19 szaktanácsadói munkacsoportban, különféle előadásokon és tájékoztatókon vehetnek részt az érdeklődők. A tavalyi évhez hasonlóan ebben a tanévben is fontos célkitűzésünk, hogy az intézmények igazgatóinak is szervezzünk programot. Ennek érdekében számukra vezetői feladataikat segítő szakmai tartalmakat kínálunk.

A tanévindító rendezvényeken kiemelt figyelmet fordítunk a Nemzeti Köznevelési Portálban (NKP) rejlő lehetőségekre, továbbá a Nat 2020-ra épülő új érettségivel kapcsolatos változásokra.

Az augusztus 28. - szeptember 14. között megrendezésre kerülő szakmai tanévindító rendezvényeket az Oktatási Hivatal kollégái és a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ mesterpedagógus szaktanácsadói tartják.

A részletes program a regisztrációs felülettel itt érhető el.

A kiválasztott tantárgyi tanévindító rendezvénynél található regisztrációs linken várjuk az érdeklő kollégák jelentkezését. A jelentkezéseket az esemény előtti napon 17:00 óráig tudjuk elfogadni.  Az online rendezvényekre szóló meghívó linkjét a program reggelén küldjük ki a jelentkezőknek a regisztrációnál megadott e-mail címre.

Várunk minden érdeklődő kollégát a tanévindító szakmai programokra!


Szakmai tanévnyitó konferencia – 2023/2024-es tanév

Az Oktatási Hivatal Országos Szakmai Tanévnyitó Konferenciát szervez minden vármegyében és a fővárosban, amelyre tisztelettel meghívjuk a köznevelési intézmények fenntartóinak képviselőit és az intézmények igazgatóit. A rendezvényeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a megadott linken lehetséges 2023. augusztus 16-ig.

Regisztráció >>


Kedves Olvasóink!

Megjelent a Pedagógiai LaPOK 5. száma, melyet az alábbi linken és menüpontból is elérhetnek.

Pedagógiai LaPOK


Elkészült a Budapesti POK szolgáltatásainak gyűjteménye

A Budapesti POK fennállásának hét éve alatt a pedagógiai-módszertani kultúra fejlesztésének szolgálatában számos szakmai tartalommal igyekezett hozzájárulni a pedagógusok oktató-nevelő munkájához, napi feladataik elvégzéséhez.

E fejlesztő munka összefoglalója, a Budapesti POK szolgáltatásainak gyűjteménye a Pedagógiai-szakmai szolgáltatások köznevelési intézmények részére elnevezésű dokumentum.

Felépítésében követi a központi igénymérő kérdőív tartalmi elemeit, sorait, kibővítve minden tartalomfejlesztéssel, igénybe vehető szolgáltatással, ami az adott témának egy-egy részterületére fókuszál.

Egy-egy leírás tartalmazza a szolgáltatás típusát, időtartamát, célcsoportját, az igazolás lehetőségét és a szolgáltatás részletes tartalmát, amellyel szándékunk szerint a jövőben célzottabbá válhat a szakmai tartalmak kiválasztása.

Pedagógai-szakmai szolgáltatások óvodai köznevelési intézmények részére

Pedagógai-szakmai szolgáltatások iskolai köznevelési intézmények részére

 


Nyomtatás
következő oldal »