Szakmai hírek, rendezvények

következő oldal »

FELHÍVÁS


III. Kárpát-medencei Pedagógus Szabadegyetem

„Pedagógusok a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni küzdelem szolgálatában”

Az Oktatási Hivatal „Tematikus együttműködés erősítése a köznevelés és felsőoktatás terén a Kárpát-medence szomszédos országaival” (EFOP-3.10.1-17-2017-00001) projektje 2021. augusztus 13. és 15. között szabadegyetemet szervez a pedagógusok oktató-nevelő munkájának segítésére, jóllétük és teljesítményük támogatására. A rendezvény korlátozott befogadóképessége miatt online részvételre biztosítunk lehetőséget.

 

A rendezvényhez tartozó részletes program ezen a linken tekinthető meg.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; részvételi szándékát ezen a regisztrációs linken 2021. augusztus 12., csütörtök 14.00 óráig jelezheti.

 


 

Összefoglaló a 2020/2021-es tanévben megrendezett Mozgóképalkotó versenyről

Második alkalommal rendezte meg a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ a Mozgóképalkotó versenyt a budapesti és Pest megyei középiskolák 9–11. évfolyamos tanulóinak.

A versenyek pedagógiai célja a digitális képalkotás eszközeivel történő kifejezésmód népszerűsítése, tehetséggondozás: a csoportban történő együttműködés, együttgondolkodás, a kreatív, kritikai látásmód és információs műveltség fejlesztése, problémamegoldás ösztönzése.

>>> Teljes szöveg


Összefoglaló a 2020/2021-es tanévben rendezett informatika alkalmazói versenyekről

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ többéves hagyományt követve idén is informatika alkalmazói versenyt rendezett a fővárosi általános iskolák 5–8. évfolyamos és a budapesti, illetve Pest megyei középiskolák 9–11. évfolyamos tanulóinak.A versenyek pedagógiai célja, hogy a felkészülés során a tanulók minél nagyobb jártasságot szerezzenek az irodai alkalmazások mindennapos felhasználásában, és érdekes gyakorlati feladatok megoldásával bizonyítsák felkészültségüket, mutassák be általános informatikai ismereteiket.

>>> Teljes szöveg


Budapesti és Pest megyei Horváth Mihály középiskolai történelemverseny 2020/2021

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ több éves hagyományt követve, idén is megrendezte a Horváth Mihály középiskolai történelemversenyt a budapesti és a Pest megyei köznevelési intézmények diákjainak.A versenyen 188 tanuló vett részt, a 2021. március 19-én rendezett harmadik fordulóba, a szóbeli, online döntőbe 42-en jutottak be.

>>> Teljes szöveg


Digitális oktatás a gyakorlatban – szaktanácsadók ajánlásai

Weblap készítés – digitális módszertani lehetőség óvodapedagógusoknak, a padlet.com bemutatása>>
Az oktatóvideó a padlet használatát mutatja be, megtanítja, hogyan lehet egyszerűen, programozási tudás nélkül, akár 10 perc alatt weblapot létrehozni, azon tartalmakat megosztani a gyerekek, szülők vagy a nevelőtestület számára. A megszerzett tudás birtokában az óvodapedagógusok képesek lesznek weblapot üzemeltetni, frissíteni és digitális tudásbázisként pedagógiai munkájuk, portfóliójuk hasznára is lehet.
Készítette: Eszenyi János informatika szaktanácsadó

Különböző feladatok, gyors javítás, platformok és feladatlapok matematikaórán>>
Hogyan lehet különböző, de meghatározott, ezáltal nyomon követhető adatokkal könnyedén feladni ugyanazt a feladatot? A különböző eredmények gyors javítása hogyan végezhető el rövid idő alatt egy 30 fős osztályban, 30 „csoport” esetén? Reméljük, mindenki talál hasznos platformot, amelyet gyorsan és hatékonyan be tud építeni a saját tanítási gyakorlatába. Sok sikert kívánunk ehhez!
Készítették: A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ matematika szaktanácsadói

Torna a monitor előtt! MoniTORna alsó és felső tagozatosoknak és a középiskolás korosztály számára>>
A MoniTORna összeállítását napjaink helyzete tette szükségessé. Ez a hiánypótló mozgásanyag-összeállítás a monitorok előtt eltöltött többlet időből adódó káros fiziológiai hatások enyhítését és azok megelőzését is egyaránt szolgálja. A MoniTORna eredendően a különböző korcsoportú gyermekek számára készült, de a felnőtteknek is hasznos.
Készítette: Dr. Brauswetter Viktorné Tóth Ildikó gyógytestnevelő szakértő


Szakmai tájékoztató a kora gyermekkori digitális pedagógia módszertanának szakszerű alkalmazásához

Az óvodavezetők és az óvodapedagógusok nagy része kreatívan alkalmazkodott a járvány okozta rendkívüli helyzethez, és infokommunikációs eszközök használatával működtetnek valamilyen szolgáltatást, amellyel segítik a szülőket gyermekük otthoni nevelésében. Szakmai tájékoztatónkban segítséget szeretnénk nyújtani a kora gyermekkori digitális pedagógia módszertanának szakszerű alkalmazásához, valamint az általunk megismert jógyakorlatok, eljárások közreadásával támogatni kívánjuk az intézmények szakszerű online pedagógiai tevékenységét.

A tájékoztatót készítette Glückné Márton Gyöngyi Budapesti POK; közreműködő szaktanácsadók: Barkóczi Mariann, Béres Péterné, dr. Böjtös Zoltánné, Gerencsér Zita, Gyöngyösi Mária, Hajnal Margit Hajnalka, Hajnal Szilvia, Hamvasné Bögre Juliánna, Kállai Csilla, Lieberné Vilcsek Krisztina, Oláhné Horváth Ildikó, Orosné Dávid Ildikó, Petrovszkiné Krizsán Adrienn, Pocsai Andrea, Polgár Attiláné, Rácz Ágnes, Schneidhoffer Károly Endréné, Seszták  Marianna, Szabó Orsolya Gabriella, Szakadáti Tiborné, Szilágyi Józsefné, Takácsné Gáspár Ildikó, Ujsághy Gyuláné

Tovább a cikkre>>

 

Nyomtatás
következő oldal »