Szakmai hírek, rendezvények

következő oldal »

Tavaszi Pedagógiai Módszertani Napok 2019.

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2019. április 1-je és 12-e között Tavaszi Pedagógiai Módszertani Napokat szervez. A rendezvény idén a gyakorlati pedagógiára fókuszál, számos tantárgyi-műveltségi területen kínálja a jó gyakorlatok megtekintésének a lehetőségét.

Az Oktatási Hivatal bázisintézményei – csakúgy, mint eddig – az aktív tanulás változatos, differenciáló, korszerű tanulásszervezési eljárásainak, módszereinek bemutatására vállalkozva várják a látogatókat.

Idén a Nemzeti Pedagógus Kar Gyógytestnevelés tagozatának szakemberei is társaink a szervezésben, óvodapedagógusok és iskolapedagógusok egyaránt betekinthetnek a gyógytestnevelők munkájába, ötleteket meríthetnek a mozgásfejlesztés feladatainak megvalósításához.

Kedves Kollégák!

Munkatársainkkal együtt tisztelettel és szeretettel várjuk Önöket programjainkra!

Lánczky Edit főosztályvezető, Herczeg Katalin főosztályvezető-helyettes
Budapesti POK

A Tavaszi Pedagógiai Módszertani Napok programjai ingyenesen látogathatók, azonban a helyszínek vendéglétszáma korlátozott, ezért regisztrációhoz kötött a részvétel. A jelentkezéseket érkezési sorrendben tudjuk elfogadni március 28-án 12 óráig.

A regisztrációs felületen tetszőleges számú programra tudnak jelentkezni, ha kérdés vagy probléma merülne fel, forduljanak kollégánkhoz a domokne.milich.yvette@oh.gov.hu email-címen.

A tavaszi Pedagógiai Módszertani Napok 2019 programfüzete >>

Regisztáció a programokra >>


Az iskolai könyvtári szaktanácsadók a 2018/19-es tanév második felében az alábbi foglalkozásokat tartják

Tartós (ingyenes) tankönyvek kezelése
Időpont: 2019. április 11., 14 óra
Helyszín: Óbudai Árpád Gimnázium, 1034 Nagyszombat u. 19.
Tartja: Rónyai Tünde szaktanácsadó
Jelentkezés: ronyai.tunde@gmail.com

Szövegértés- fejlesztés támogatása iskolai könyvtárban / könyvtárral
Időpont: 2019. április 30., 14.30 óra
Helyszín: Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium, 1093 Budapest Lónyay u.4/c-8.
Tartja: Tóth Viktória szaktanácsadó
Jelentkezés: konyvtar@szgya.hu

A Szirén integrált program használatával kapcsolatos tanácsadás
Időpont: 2019. május 16., 14 óra
Helyszín: Óbudai Árpád Gimnázium, 1034 Nagyszombat u. 19.
Tartja: Rónyai Tünde szaktanácsadó
Jelentkezés: ronyai.tunde@gmail.com

 


Utolsó lehetőség! Májusig még indulnak a tréningjellegű pályaorientációs pedagógus-továbbképzések

2019 tavaszán is lehetőség nyílik A pályaorientációs tevékenység szerepe, feladatai – érzékenyítő, szemléletformáló akkreditált pedagógus-továbbképzésen való részvételre. A képzés az Oktatási Hivatal által megvalósított, EFOP-3.2.13-17-2017-00002 azonosító számú, „Az alap és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI készségeket és kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése" című projekt keretében kerül megszervezésre. A 30 órás képzés egy 10 órás távoktatásban feldolgozható „e-learning" tananyagból és 20 kontaktórából áll. A képzést gyakorlatias jellege miatt ajánljuk minden kollégának, akit érdekel a téma, hiszen mindennapi munkánk során folyamatosan segíthetjük a ránk bízott tanulókat abban, hogy a köznevelésben ne csak ismereteket sajátítsanak el, hanem személyiségük fejlődésén keresztül kibontakoztathassák képességeiket, és megtalálják azt a hivatást, amely számukra örömet, biztonságos egzisztenciát és a társadalomban betöltött hasznos szerepet jelenthet majd. Különösen ajánljuk az osztályfőnököknek, esélyegyenlőséggel, sajátos nevelési igényű tanulókkal foglalkozó vagy felzárkóztató programokban tevékenykedő pedagógusoknak.

További információ: EFOP3213@oh.gov.hu


Őszi Pedagógiai Napok 2018

Az immár hagyományossá vált Pedagógiai Napok szervezője, a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2018. november 19-23. között tartotta meg a soron következő szakmai találkozót, az Őszi Pedagógiai Napokat, melynek fókuszában az életkori és intézményi átmenetek pedagógiája állt.

Összefoglaló az eseményekről
Meghívó és programkínálat
A teljes programfüzet


Összefoglaló a Budapesten tartott szakmai tanévnyitó konferenciáról

Az Oktatási Hivatal 2018. augusztus 22-én tartotta meg fővárosi szakmai tanévnyitó konferenciáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közreműködésével. >>


Budapesti Tanévnyitó Konferencia – 2018. augusztus 22.

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ tanévnyitó konferenciát szervez, amelynek keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal munkatársai tájékoztatják a résztvevőket a 2018/2019. tanévet érintő feladatokról, várható szakmai változásokról. >>

Nyomtatás
következő oldal »