Szakmai hírek, rendezvények

következő oldal »

Szakmai tanévnyitó konferenciasorozat 2022

Az Oktatási Hivatal 2022 augusztusában szakmai tanévnyitó konferenciasorozatot szervez a köznevelési intézmények vezetőinek. A szakmai programokról itt olvashat bővebben.


A 2021/2022. TANÉV TANULMÁNYI ÉS TEHETSÉGGONDOZÓ VERSENYEINEK DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGE


A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2022. május 26-án tartotta az általa szervezett, 2021/2022. évi Tanulmányi és tehetséggondozó versenyek díjátadó ünnepségét, amelynek idén a Pest Megyei Kormányhivatal Kossuth Lajos Díszterme adott otthont.

>>> Teljes szöveg


Pedagógusnap alkalmából állami kitüntetéseket vehettek át pedagógusaink

Tisztelettel köszöntjük a Pedagógus Kollégákat pedagógusnap alkalmából és szeretettel gratulálunk a kiemelkedő szakmai tevékenységet, elhivatottságot, kitartást elismerő állami kitüntetésekhez!

>>> Teljes szöveg és díjazottak

 


 

Megjelent a bázisintézményi óvodák és iskolák május havi programja

Óvodai bázisintézmények 2022. május havi programja

Iskolai bázisintézmények 2022. május havi programja

 


 

Örömmel ajánljuk szíves figyelmükbe a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ kiadványát, a Pedagógiai LaPOK harmadik, tavaszi számát. E lapunk fő témája az adaptív pedagógia, e köré csoportosulnak a bemutatott jógyakorlatok, pedagógiai szakmai cikkek. Szerzőink a köznevelés elhivatott, széles látókörű pedagógusai, munkatársai. Reméljük, hogy LaPOK cikkei támogatást nyújtanak pedagógiai, szakmai munkájukhoz.

A pedagógiai LaPOK elérése honlapunkon>>


Elindult a regisztráció a Tavaszi Pedagógiai Napok 2022. rendezvényre

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2022. április 4-8. között ismét megszervezi a Tavaszi Pedagógiai Napokat. Az elmúlt éveknél kedvezőbb körülmények lehetővé teszik, hogy a szakmai műhelyprogramok, és módszertani bemutatók túlnyomórészt személyes jelenléttel valósuljanak meg újra.

>>> Teljes szöveg

 


Tavaszi Pedagógiai Napok 2022

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2022. április 4 és 8 között ismét megszervezi a Tavaszi Pedagógiai Napokat. Az elmúlt éveknél kedvezőbb körülmények lehetővé teszik, hogy az eseménysorozat túlnyomórészt személyes jelenléttel valósuljon meg újra.

>>> Teljes szöveg


Megjelent a bázisintézményi óvodák és iskolák február havi programja

Óvodai bázisintézmények 2022. február havi programja

Iskolai bázisintézmények 2022. február havi programja


Megnyílt az Oktatási Hivatal 2022. évi pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra vonatkozó online igényfelmérője

Az Oktatási Hivatal egyik kiemelt célja, hogy a köznevelési intézmények hatékonyságának, eredményességének növeléséhez folyamatos pedagógiai-szakmai támogatást biztosítson. Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy a Hivatal által kínált szolgáltatásokat évről-évre egyre több intézmény, óvodától a középiskoláig veszi igénybe.

>>> Teljes szöveg


A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium képzéseket hirdet pedagógusok számára

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.) – az Oktatási Hivatal kiemelt bázisintézménye és tudásközpontja – képzések szervezésével támogatni kívánja a pedagógusok szakmai munkáját. Részletesebben az alábbi linkeken.

Napközis tanfolyamok

Matematikai minikurzus

Műhelyfoglalkozás technikatanároknak november 10-én


Őszi Pedagógiai Napok 2021

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ ismét a személyes találkozás lehetőségével szervezi meg kiemelt rendezvényét, az Őszi Pedagógiai Napokat, 2021. október 11-20. között.

Fő téma az együttműködés a pedagógiában. A szakmai programokon foglalkozunk a pedagógus-tanuló, pedagógus-pedagógus, szülő-pedagógus közötti együttműködéssel, de a kooperációt támogató tanítási-tanulási módszerek és a szakmai hálózatok működésének izgalmas kérdéseit is napirendre vesszük. A szakmai napokon a szaktanácsadók és a bázisintézmények pedagógusai tudásmegosztó bemutatókat, műhelyfoglalkozásokat tartanak. A programokat online vagy személyes jelenléttel (az aktuális helyzet szerint) lehet majd látogatni.

Az eseménysorozat október 18-20. között új programelemmel, a Mesterprogramokkal egészül ki: a háromnapos programsorozaton a mester- és kutatótanári fokozatot elért pedagógusok mutatják be nagyobb nyilvánosság előtt témájukat, eredményeiket.

Programfüzet >>


Budapesti Szakmai Tanévnyitó Konferencia 2021

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2021. augusztus 30-án jelenléti tanévnyitó konferenciát szervezett az ELTE Gólyavár Rendezvényház Nagytermében. A konferencián az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal vezetői tájékoztatták a résztvevőket a 2021/2022. tanévet érintő feladatokról, várható szakmai változásokról. A konferencián az intézményvezetők mellett jelen voltak a tankerületek igazgatói, illetve a szolgáltatási területhez tartozó önkormányzatok és más társintézmények képviselői is.

>>> Meghívó és program

>>> Összefoglaló a konferenciáról

 

Nyomtatás
következő oldal »