Pedagógiai tájékoztatás

48/2012. (XII. 12.) EMMI rendelet rögzíti a pedagógiai szakmai szolgáltatás keretében a pedagógiai tájékoztatás feladatkörét.

A pedagógiai tájékoztatás eszközei és módszerei

  • A nevelési és a tanítási-tanulási folyamatot támogató, oktatástechnikai és oktatástechnológiai módszertani támogatások nyújtása.
  • A nevelési és tantárgyi, műveltségterületi szakmódszertani tájékoztatók, segédletek és kiadványok elkészítése.
  • Az Oktatási Hivatal a könyvtárpedagógiai munka fejlesztése érdekében együttműködik az óvodai, iskolai és a kollégiumi könyvtárakkal.

Tájékoztatást nyújtunk a fővárosi és Pest megyei köznevelési intézményhálózat intézményvezetői és pedagógusai számára – honlapunk különböző menüpontjaiban – szaktanácsadás, pedagógiai értékelés, tanulótájékoztatás területen, valamint az aktuális pedagógus-továbbképzésekről, szakmai napokról, a tanulmányi és tehetséggondozó versenyekről és a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók támogatásához kapcsolódó korai jelző- és pedagógiai támogató rendszer működtetéséről.

A törvényi változásokról szóló és a jogszabályok alkalmazására vonatkozó tájékoztatás az intézményvezetőket és pedagógusokat segíti a tanügy-igazgatási feladatok ellátásában, valamint a minősítési eljárással és tanfelügyeleti ellenőrzéssel kapcsolatos teendőkben.

A honlapunkon közzétett szakmai anyagok, nevelési és tantárgyi/műveltségterületi szakmódszertani tájékoztatók, segédletek a pedagógusok korszerű, naprakész munkáját támogatja.

 

A pedagógiai tájékoztatás területének munkatársa

 

Név E-mail cím Telefonszám
Dömökné Milich Yvette domokne.milich.yvette@oh.gov.hu 06 1 374-2368 
06 70 685-6733
Jakab Judit Jakab.Judit@oh.gov.hu

06 1 374-2144
06 30 678-8574

Bordáné Kovács Zita Bordane.Kovacs.Zita@oh.gov.hu 06 1 374-2141
06 30 166-0922

Szilvágyi-Hordós István

szilvagyi.hordos.istvan@oh.gov.hu

06 70 451-8760

 

Pedagógiai LaPOK

Tavaszi Pedagógiai Napok

Őszi Pedagógiai Napok

Tanulótájékoztatás

Jogszabályok

Letölthető szakmai anyagok

 

Az OPKM iskolai könyvtári webináriuma

Az Oktatási Hivatal egyik szervezeti egységeként működő Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) 2019 vége óta rendszeresen tart webináriumokat különböző témákban, melyek a könyvtárostanárok mellett más szakos pedagógusoknak is érdekes, hasznos lehet, hiszen az információval való munka és az olvasóvá nevelés módszertani kérdéseit tárgyalják.

A csatlakozás ingyenes, külön szoftver telepítését nem igényli. Előzetes jelentkezés után bárki csatlakozhat.

A korábbi alkalmak (pl.: differenciált feladatok, hivatkozás, projekt) háttéranyagait, videófelvételét is közzétesszük honlapunkon.
Várjuk az egyes témák iránt érdeklődő kollégákat!

Bővebben: http://www.opkm.hu/webi

 


eTwinning – az európai iskolák közössége:

2016. január elsejétől a Magyarországi eTwinning Szolgáltatópont szerepét az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztálya látja el. A főosztály, a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokkal kapcsolatos helyi feladatokat ellátó Pedagógiai Oktatási Központok segítségével az eTwinning nemzetközi programjáról is tájékoztatást nyújt. Hogy pontosan mi az eTwinning, kik és hogyan vehetnek részt a programban, s hogy miért érdemes hozzá csatlakozni, ide kattintva kiderül. >>

Nyomtatás