Továbbképzések

következő oldal »

Távoktatás keretében folytatódnak a pályaorientációs pedagógus-továbbképzések

2019 júniustól lehetőség nyílik nem formális, e-learning-típusú pedagógus-továbbképzésen való részvételre.
A program a pedagógus továbbképzési rendszerben akkreditált, sikeres 30 órás - „A pályaorientációs tevékenység szerepe, feladatai – érzékenyítő, szemléletformáló" - képzés, 10 órás (nem akkreditált) változata. A képzés elvégzéséről igazolást állítunk ki, ezért az időtartama a 120 órás kötelező továbbképzésbe beszámítható.

A képzés az Oktatási Hivatal által megvalósított, EFOP-3.2.13-17-2017-0002 azonosító számú, „Az alap és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI készségeket és kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése" című projekt keretében kerül megszervezésre. A képzést ajánljuk minden általános iskolában és gimnáziumban dolgozó kollégának.

Különösen ajánljuk osztályfőnököknek, valamint olyan szaktanácsadóknak, szakértőknek, akik a pedagógusokkal történő találkozásaik során, a szakmai rendezvények alkalmával vagy a nevelőtestületi rendezvényekre meghívott szakemberként felhívhatják a figyelmet a pályaorientáció fontosságára. Ajánljuk továbbá a pedagógiai szakszolgálatban továbbképzési és pályaválasztási tanácsadási tevékenységet végző kollégák számára is.

Érdeklődés és további információk: kepzes.efop3213@oh.gov.hu

 


 

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ a pedagógusok továbbképzési, önképzési programjaihoz az alábbi szervezési keretekben kínál lehetőségeket:

  • akkreditált pedagógus-továbbképzések
  • pedagógiai tárgyú tanácskozások, konferenciák
  • szakmai műhelyek
  • szakmai napok

A programok szervezése nevelőtestületi és intézményközi szinten történik a legnagyobb érdeklődésre számot tartó témákban a budapesti POK munkatársai, mesterpedagógus szaktanácsadók és külső szakemberek közreműködésével, az előzetes intézményi igényfelmérés és igénypontosítás alapján.

Az Oktatási Hivatal folyamatosan bővíti az általa indítható képzések körét. Ezek között egyaránt szerepelnek a korábbi pedagógiai intézetekben fejlesztett, illetve saját alapítású akkreditált pedagógus-továbbképzések, továbbá az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), az Educatio Kht. és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által az elmúlt években fejlesztett továbbképzések is. Hosszabb távon ezáltal lehetőség nyílik a pedagógia valamennyi területét érintő, korszerű tartalmú programokkal a képzési igények teljesítésére.


A pedagógus-továbbképzés csoport munkatársai:

Név

E-mail cím

Telefon

Matlári Gergely
csoportvezető

Matlari.Gergely.Janos@oh.gov.hu

(+36-1) 374-2154

Fazakas Orsolya

Fazakas.Orsolya@oh.gov.hu

(+36-30) 696-8829

Glückné Márton Gyöngyi (+36-1) 374-2223

Kiss Szilvia

Kiss.Szilvia@oh.gov.hu

(+36-1) 374-2454

Rózsa Edit

Rozsa.Edit@oh.gov.hu

(+36-30) 682-2342

 

Nyomtatás
következő oldal »