Ugrás a tartalomhoz

Lezárult a jelentkeztetés a 2023. évi pedagógusminősítési eljárásra

2022. április 20.

A pedagógusok 2022. március 31-ig jelentkezhettek a 2023. évi minősítési eljárásra. Az intézményvezetők 2022. április 19-ig rögzíthették a jelentkezéseket az Oktatási Hivatal (OH) informatikai rendszerében.

Az általános jelentkezési szabályok és az oktatásért felelős miniszter által 2022. február 28-áig közleményben meghatározott különös feltételek alapján a 2023. évi minősítési eljárásra összesen 8.616 fő jelentkezett:

A minősítési eljárásra a meghatározott feltételek alapján jelentkeztetett pedagógusokat, oktatókat vagy a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakat 2022. április 20-án a köznevelés információs rendszere (KIR) személyi nyilvántartásában rögzített e-mail-címükön értesíti az OH. A jelentkezők az OH informatikai felületén ellenőrizhetik az intézményvezetőjük által megadott adataikat.

Ha az intézményvezető a minősítő vizsgát vagy a nem kötelező minősítési eljárásra való jelentkezést nem vagy hibásan rögzítette az informatikai rendszerben, a pedagógus, oktató a területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központhoz 2022. május 10-ig benyújtott hitelesített kérelmével a minisztertől kérheti a minősítési tervbe való felvételét vagy hibás adatainak módosítását.

A Pedagógus I. fokozatot célzó eljárásra továbbra is folyamatosan rögzíthetnek jelentkezéseket az intézményvezetők az informatikai támogató felületen a 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet 10/A. § (3) bekezdésében foglalt esetekben.

A jelentkezéssel kapcsolatos szakmai és technikai kérdés esetén a területileg illetékes pedagógiai oktatási központok és a Pedagógusminősítési Osztály munkatársai (eletpalya@oh.gov.hu) felkészülten segítenek.

 

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra