következő oldal »
Pályázat „az Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím elnyerésére
2022. november 25.
Az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai pályázatot hirdetnek az illetékességi területükön működő köznevelési és szakképző intézmények részére „az Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím elnyerésére.
Alapfilmek az Uránia Nemzeti Filmszínházban
Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum közös vetítéssorozatot rendez általános és középiskolásoknak december 6-ától január 26-áig.
Klassz diákvetítések a Filmarchívumban
2022. október 20.
Az NFI – Filmarchívum 2022-ben ismét megnyitotta kapuit a diákközönség előtt. A frissen felújított vetítőteremben 100 Alapfilm közül lehet válogatni, a filmeket 35 mm-es kópián vagy digitális formátumban lehet megtekinteni.
Alkotópályázat a Mephisto című film felújítása alkalmából
2022. január 26.
A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum és a Cinema MOM pályázatot hirdet középiskolások, egyetemisták és fiatal művészek számára abból az alkalomból, hogy 2022 márciusában a mozikba kerül Szabó István Mephisto című nagyjátékfilmjének digitálisan felújított kópiája.
Ajánlás a holokauszt nemzetközi emléknapjáról való megemlékezéshez
2022. január 12.
Január 27-e a holokauszt nemzetközi emléknapja. A Zachor Alapítvány a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség oktatási ajánlásai alapján összeállított egy képzési kínálatot pedagógusoknak, amely itt érhető el.
Megnyílt az Oktatási Hivatal 2022. évi pedagógiai-szakmai szolgáltatásokra vonatkozó online igényfelmérője
2021. december 15.
Az Oktatási Hivatal ebben az évben is létrehozta az on-line igényfelmérő felületet. Tisztelettel kérjük, hogy a https://www.oktatas.hu/igenyfelmero oldalon található igényfelmérő űrlapot szíveskedjen 2022. január 12-ig kitölteni.
100 alapfilm ingyenesen az oktatásért
2021. november 12.
A Nemzeti Filmintézet Videotorium csatornáján 100 alapfilmet tett elérhetővé az oktatási intézményeknek. A hozzáférés módja és a filmek listája itt olvasható.
Megjelent a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny felhívása
Az Oktatási Hivatal Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) ebben a tanévben is meghirdeti a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt.
Októberben ismét indul az Oktatási Hivatal pályaorientációt támogató online eszközeinek megismerését segítő tájékoztató rendezvénysorozat
2021. szeptember 24.
A rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerhessék az Oktatási Hivatal által fejlesztett pályaorientációt támogató online eszközöket, azok működését és használatát. A nyolcadik évfolyamos tanulók számára kötelező, a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatára fejlesztett digitális eszközt, valamint a pályaorientációt támogató komplex online mérőeszközt, a POM-ot.
Sikeresen lezajlottak a 2021. évi tavaszi pedagógiai napok
2021. június 15.
Az Oktatási Hivatal (OH) pedagógiai oktatási központjai idén tavasszal pedagógiai szakmai napokat rendeztek, országosan 590 programmal, 21.929 fő részvételével.
Pályázati felhívás – vezető szaktanácsadói feladatok ellátására
2020. december 16.
Az állami köznevelési közfeladat-ellátás kereti között az országos és a helyi szaktanácsadói feladatellátás minőségének emelése, a szaktanácsadók szakmai fejlődésének biztosítása érdekében az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai pályázatot hirdetnek vezető szaktanácsadói feladatok ellátására.
következő oldal »