Zöld Óvoda leszünk! - módszertani segédanyag és útmutató Zöld Óvoda címpályázatra készülő óvodapedagógusoknak (kézikönyv, 2016)

Megjelenés éve: 2016

Bihariné dr. Krekó Ilona, Kanczler Gyuláné, dr.Surányiné Palkó Eleonóra, Bihari Dóra

A kiadvány  az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének keretein belül készült. A projekt céljai a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának és a Natura 2000 területek ismertségének növelése.

A kötet innen kizárólag digitális formában érhető el!

A Zöld Óvoda cím a fenntarthatóság eszmeiségét, és mindennapi értékközvetítését jelzi a gyermekek, a szülők, a fenntartók, és természetesen a pedagógusok számára. A kiadványban, áttekintjük a zöld óvodapedagógia történetét, eredményeit, kihívásait, és bemutatjuk, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös Zöld Óvoda címének elnyerésére hogyan lehet egyszerűen pályázni. Környezeti nevelési ötleteket a 11 bemutatott, bevált zöld óvodai gyakorlat leírásából, valamint a legfontosabb információforrások és óvodapedagógusi továbbképzések gyűjteményéből szerezhetnek olvasóink.

Nyomtatás