Ugrás a tartalomhoz

A fővárosi és megyei diákküldöttek készülnek az országos diákparlamentre

2019. november 4.

Az oktatásért felelős miniszter 2017 februárjára, Székesfehérvárra összehívta az országos diákparlamentet. Az országos tájékoztató fórumon az iskolai, kollégiumi diákönkormányzati küldöttek áttekintik a tanulói jogok érvényesülését, valamint a miniszter számára ajánlásban megfogalmazzák véleményüket, javaslataikat.

Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága az országos eseményt előkészítő fővárosi és megyei diákparlamentek megtartásával, gondozásával az Oktatási Hivatalt bízta meg.

A Pedagógiai Oktatási Központok 2016. november 7. és 30. között a fővárosban és minden megyében megszervezték, lebonyolították azokat a diákparlamenti fórumokat, amelyeken az iskolai, kollégiumi delegáltak átbeszélték és megvitatták a tanulói jogok érvényesülésével kapcsolatos véleményüket, valamint javaslatokat fogalmaztak meg az országos küldöttgyűlés számára. A fővárosi, megyei rendezvények tapasztalatait, a felvetéseket, a problémákat és a javaslatokat a megválasztott 322 fővárosi/megyei küldött képviseli majd az országos diákparlamenten, amelyre 2017. február 3. és 5. között kerül sor Székesfehérváron.

A fővárosi és megyei diákparlamentek jegyzőkönyvei elérhetőek a linkre kattintva.

vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra