A fővárosi és megyei diákküldöttek készülnek az országos diákparlamentre

Az oktatásért felelős miniszter 2017 februárjára, Székesfehérvárra összehívta az országos diákparlamentet. Az országos tájékoztató fórumon az iskolai, kollégiumi diákönkormányzati küldöttek áttekintik a tanulói jogok érvényesülését, valamint a miniszter számára ajánlásban megfogalmazzák véleményüket, javaslataikat.

Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága az országos eseményt előkészítő fővárosi és megyei diákparlamentek megtartásával, gondozásával az Oktatási Hivatalt bízta meg.

A Pedagógiai Oktatási Központok 2016. november 7. és 30. között a fővárosban és minden megyében megszervezték, lebonyolították azokat a diákparlamenti fórumokat, amelyeken az iskolai, kollégiumi delegáltak átbeszélték és megvitatták a tanulói jogok érvényesülésével kapcsolatos véleményüket, valamint javaslatokat fogalmaztak meg az országos küldöttgyűlés számára. A fővárosi, megyei rendezvények tapasztalatait, a felvetéseket, a problémákat és a javaslatokat a megválasztott 322 fővárosi/megyei küldött képviseli majd az országos diákparlamenten, amelyre 2017. február 3. és 5. között kerül sor Székesfehérváron.

A fővárosi és megyei diákparlamentek jegyzőkönyvei elérhetőek a linkre kattintva.

Nyomtatás

CÍMKÉK

diákparlament