Megválasztották az új Országos Köznevelés Tanács tagjait

Az egyes köznevelési szakmai testületekről szó 1382/2017. (VI. 16.) Kormányhatározat értelmében a közneveléssel kapcsolatos döntések szakmai előkészítésében az Országos Köznevelési Tanács működik közre. A Tanács javaslattevő, véleményező, tanácsadói tevékenységet végző országos szakmai testületként működik. Az Országos Köznevelési Tanácsnak a miniszter felkérése alapján tizenhét rendes és hat póttagja van.

A pedagógusképző felsőoktatási intézmények és az országos pedagógiai szakmai szervezetek esetében a választást megelőzően jelölésre került sor. A jelölésben azok az országos pedagógiai szakmai szervezetek vehettek részt, amelyek alapszabályuk és bírósági nyilvántartásba vételük igazolásával az Országos Köznevelési Tanács titkárságán jelentkeztek. A szavazást megelőzően 28 pedagógus szakmai szervezet regisztrált a részvételre, jelöltállítási joggal 16 pedagógiai szakmai szervezet élt, a jelöltek száma 14 fő volt.

A pedagógusképző felsőoktatási intézmények közül 19 intézmény élt a jelöltállítási jogával, a jelöltek száma 15 fő volt.

Köszönjük minden szervezetnek és intézménynek a választási eljárásban való közreműködést!

A köznevelési Államtitkárság gratulál és jó munkát kíván  megválasztott Országos Köznevelési Tanács tagjainak!

Az Országos Köznevelési Tanács tagjait és póttagjait az alábbi melléklet tartalmazza.

OKNT tagok és póttagok (xlsx) >>

Nyomtatás