Beszámoló a 2023. május 15-i miniszteri egyeztetésről
2023. május 23.
2023. május 15-én hivatalában fogadta Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Prof. Hamar Pált az OKNT elnökét. A megbeszélésén részt vett Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is. Az elnöki bemutatkozást követően, számos köznevelést érintő aktuális téma került megvitatásra, legfőképpen az új pedagógus életpálya törvénytervezet.
Beszámoló a 2023. május 11-i miniszterhelyettesi egyeztetésről
2023. május 23.
2023. május 11-én Dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes és Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár a köznevelésben érintett szakmai szervezetek képviselői számára egyeztetést tartott a közeljövőben benyújtandó új pedagógus életpálya törvénnyel kapcsolatban.
Beszámoló az OKNT és az MKKR Szakmai Munkacsoportjának megbeszéléséről
2023. május 8.
A Magyar Képesítési Keretrendszer (továbbiakban MKKR) Szakmai Munkacsoportja az OKNT képviselőit 2023. április 17-re az MKKR monitoring felmérés részleteinek és kérdőívének egyeztetésére hívta meg.
Megtartotta alakuló ülését az Országos Köznevelési Tanács
2023. március 24.
Az újjáalakult Országos Köznevelési Tanács első ülésére 2023. március 22-én került sor a Belügyminisztérium épületében. A Tanács a közneveléssel kapcsolatos döntések szakmai előkészítésében működik közre javaslattevő, véleményező szerepben. Az ülésen Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár köszöntötte a pedagógusképző felsőoktatási intézmények és az országos pedagógiai szakmai szervezetek megválasztott képviselőit, és átadta részükre a megbízóleveleket. A testület titkos szavazással megválasztotta vezető tisztségviselőit, és kitűzte az első munkaértekezlet időpontját. Az Országos Köznevelési Tanács új elnöke Prof. Dr. Hamar Pál lett.
Megválasztották az új Országos Köznevelés Tanács tagjait
2023. március 14.
Az egyes köznevelési szakmai testületekről szó 1382/2017. (VI. 16.) Kormányhatározat értelmében a közneveléssel kapcsolatos döntések szakmai előkészítésében az Országos Köznevelési Tanács működik közre. A Tanács javaslattevő, véleményező, tanácsadói tevékenységet végző országos szakmai testületként működik. Az Országos Köznevelési Tanácsnak a miniszter felkérése alapján tizenhét rendes és hat póttagja van.
Tájékoztató levél az Országos Köznevelési Tanács újjáválasztásáról
2022. december 13.