Közel 19 ezer negyedikes tanuló vett részt a MaTalent3 online főmérésében

Az Oktatási Hivatal a Nemzeti Tehetség Program támogatásával az idei tanévben is megszervezte a negyedik évfolyamosok matematikai tehetségazonosító online mérését. A MaTalent3-ban 852 feladatellátási helyen 18 773 negyedikes tanuló vállalkozott önkéntesen arra, hogy 2018. március 1. és 13. között kitöltse a főmérés online feladatlapját. A lapokat a januári próbamérésben kipróbált és a statisztikai jellemzők alapján matematikai tehetségazonosításra alkalmas feladatokból állították össze a szakemberek.

A hazánkban egyedülálló online mérés az ország bármely pontján és bármely iskolatípusban tanuló negyedikesnek elérhető volt, ha az iskola vállalta a részvételt és a mérés helyi megszervezését. A lehetőséget kihasználva a hátrányos helyzetű, komplex fejlesztendő járásokból 92 feladatellátási hely 1 402 tanulója is bekapcsolódott a MaTalent3-ba.

A szakemberek már megkezdték a közel 19 ezer tanuló válaszainak értékelését. A mérésben részt vevő diákok és intézmények az Oktatási Hivatal által fejlesztett TehetségKapu portálon 2018 májusától kaphatnak majd tájékoztatást az eredményekről.

A részvételi adatok és a visszajelzések azt tükrözik, hogy a MaTalent matematikai tehetségazonosító online mérés az elmúlt két évben nagyon sok intézmény mérési és matematikai fejlesztő tevékenységének része lett, az iskolák és a tanulók szívesen éltek a matematikai tehetségazonosítás újszerű és önkéntes lehetőségével.

Nyomtatás