Több mint 5 000 tanuló vett részt a MaTalent3 próbamérésén

Az Oktatási Hivatal (OH) megtartotta a MaTalent3 online matematikai tehetségazonosító mérés próbáját, amelyben 280 általános iskolai feladatellátási hely 5281 negyedik évfolyamos tanulója vett részt. Az OH a MaTalent3 elnevezésű online tehetségazonosító módszert és eszköztárt – a Nemzeti Tehetség Program támogatásával – a negyedik évfolyamos tanulók számára dolgozta ki a matematikai tehetségígéretek kiválasztására.

A 2018. január végén, február elején megrendezett online matematikai próbamérés célja a tehetségek azonosítására összeállított újszerű feladatsor, illetve az online mérési rendszerben alkalmazott új típusú tanulói tevékenységek tesztelése, ellenőrzése volt. A tapasztalatok alapján a rendszer kiválóan működik, technikai problémát a mérésben résztvevő egyik intézmény sem jelzett, így hamarosan kezdődhet a MaTalent3 márciusi főmérése. A tavaly tavasszal szervezett MaTalent2 mérésben több mint 800 általános iskola 12 000 negyedik osztályos tanulója vett részt, idén várhatóan 930 feladatellátási hely diákjai tesztelhetik matematikatudásukat.

Az online mérés újszerű fejlesztés a magyar köznevelési rendszerben: fontos eszköz lehet a tanulók digitális alapú oktatásában is.

Nyomtatás