TIMSS 2023 mérés

2023-ban az IEA és a TIMSS & PIRLS ISC a TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study - Nemzetközi Matematikai és Természettudományi Trendvizsgálat) nyolcadik ciklusát fogja lebonyolítani a negyedik és nyolcadik évfolyamon. A mérés 1995 óta, közel 30 éve szolgáltat adatokat a tanulók matematika és természettudomány eredményeiről.

A mérés már az előző ciklusban, 2019-ben is digitális formában zajlott, tükrözve a technológia széles körű használatát az iskolákban és a társadalomban. A TIMSS 2023 újabb feladatformátumokat és interaktív funkciókat, valamint forgatókönyv-alapú problémamegoldó feladatokat tartalmaz, amelyek motiválják a diákokat és még inkább kihasználják a digitális környezetet.

A TIMSS fontos adatokat szolgáltat a tanulók teljesítményének időbeli tendenciáiról. A TIMSS-adatok 1995 óta felbecsülhetetlen értékű eszközt jelentenek az országok számára ahhoz, ahhoz hogy bizonyítékokon alapuló döntéseket hozzanak oktatási rendszereikkel kapcsolatban. Az országoknak lehetőségük nyílik összehasonlítani az eredményeiket a korábbi ciklusok eredményeivel, illetve a részt vevő országok eredményeivel.

Várhatóan hetven ország vesz részt a TIMSS 2023-ban.

A mérés felületéről és a problémamegoldó feladatokról, azok 2019-es megoldottságáról ad képet az IEA által közzétett angol nyelvű videó.

 

A TIMSS 2023 méréshez tartozó adatvédelmi tájékoztatók:

Nyomtatás