PISA 2009 mérés

Cikkünkben összegyűjtöttük a 2009-es PISA felméréssel kapcsolatos különböző ismertető anyagokat: rövid ismertetőt a vizsgálatról, annak tartalmi is technikai jellemzőit bemutató kötetet, valamint az eredményeket összefoglaló jelentéseket.


A PISA legutóbbi, 2009-es vizsgálatának eredményei a december 7-i sajtótájékoztató keretében nyilvánosságra kerültek. A vizsgálatban 2009 tavaszán az ország közel 200 iskolájának mintegy 4600 tizenöt éves tanulója vett részt a 7-10. évfolyamokról.

Rövid ismertető a PISA 2009 vizsgálatról

Az első, 2000-ben lezajlott PISA mérés óta ez az első alkalom, hogy lehetőségünk van részletesebb eredmények alapján is megvizsgálni, mennyit változott tizenöt éves diákjaink teljesítménye nemzetközi viszonylatban az elmúlt kilenc év alatt.

Összefoglaló jelentés - PISA 2009
A jelentés angol nyelven is olvasható: PISA 2009 Executive Summary - Reading Literacy Over Ten Years.

A vizsgálat tartalmát és technikai jellemzőit ismerteti az A PISA2009 Tartalmi és technikai jellemzői c. kötet.

A PISA2009 vizsgálatnak választható elemként része volt a digitális szövegértés mérése, amelyben 19 ország, köztük Magyarország tizenöt éves tanulói vettek részt. A mérés jellemzőinek és eredményeinek rövid ismertetője.

Az Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési Értékelési Osztálya a digitális szövegértés mérésének jellemzőiről és a magyar tanulók eredményeiről a PISA2009 Digitális szövegértés - Olvasás a világhálón kötetében számol be.

Nyomtatás

CÍMKÉK

PISA, eredmény