Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer adatbegyűjtés (DIFER)

következő oldal »

A Difer méréssel kapcsolatos teendők

A Difer méréssel kapcsolatos teendők határidejét a 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet 11. § (6) bekezdése határozza meg.

Az ebben meghatározottak szerint a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében az általános iskolák 2017. október 13-ig felmérik azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a tanító indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását.

Az igazgatók 2017. október 27-ig jelentik az Oktatási Hivatalnak - a Hivatal által meghatározott módon - az érintett tanulók létszámát. Az adatszolgáltatás módjáról az érintett intézményeket az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatni fogja.

A kiválasztott tanulókkal a vizsgálatokat az iskoláknak 2017. december 1-jéig kell elvégezniük. A vizsgálat elvégzéséhez a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer 4-8 évesek számára elnevezésű programcsomagot kell használni.

Tájékoztató levél az intézményvezetőknek

Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer 2017

 

Nyomtatás
következő oldal »