Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer adatbegyűjtés (DIFER)

következő oldal »

A Difer adatszolgáltatással és vizsgálattal kapcsolatos teendők

A Difer adatszolgáltatással és vizsgálattal kapcsolatos teendők határidejét a 2022/2023. tanév rendjéről szóló 22/2022 (VII. 29.) BM rendelet 12. § (9) bekezdése határozza meg.

Az ebben meghatározottak szerint a tanuló eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, továbbá az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében az általános iskolák 2022. október 14-ig felmérik azon első évfolyamos tanulóik körét, akiknél az óvodai jelzések vagy a tanév kezdete óta szerzett tapasztalatok alapján az alapkészségek fejlesztését hangsúlyosabban kell a későbbiekben támogatni, és ezért a pedagógus indokoltnak látja az azt elősegítő pedagógiai tevékenység megalapozásához a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer alkalmazását.

Az általános iskolák 2022. október 28-ig jelentik az Oktatási Hivatalnak - a Hivatal által meghatározott módon - az érintett tanulók létszámát. Az adatszolgáltatás módjáról az érintett intézményeket az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatni fogja.

A kiválasztott tanulókkal a vizsgálatokat az iskoláknak 2022. december 9-ig kell elvégezniük. A vizsgálat elvégzéséhez a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer 4-8 évesek számára elnevezésű programcsomagot kell használni.


Nyomtatás
következő oldal »

CÍMKÉK

diagnosztikus, difer