Tájékoztató a tanulói jelentkezések rangsorolásának megváltozott eljárásrendjéről

Az Oktatási Hivatal a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a tanulói jelentkezések rangsorolásának eljárásrendjét az alábbiak szerint változtatja meg.

A középfokú iskolák az alábbi linkre kattintva léphetnek be a középfokú iskolai rangsoroló programba.

KIFIR iskolai rangsoroló program

A középfokú iskola igazgatójának 2021. április 14-éig a programfelületen keresztül elektronikusan kell megküldenie az ideiglenes felvételi rangsort az Oktatási Hivatalnak.

Tájékoztatjuk az intézményvezetőket, hogy a kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel a személyes érintkezés minimalizálása érdekében az ideiglenes felvételi rangsornak sem a papír alapú, sem a szkennelt verzióban történő megküldése NEM szükséges.

Kérjük, hogy a tanulmányi területenként elkészített ideigenes felvételi rangsorokat kinyomtatva, hitelesítve (laponként aláírva, körbélyegzővel ellátva) az intézményben őrizzék meg.

A kihirdetett országos veszélyhelyzet miatt idén a módosító tanulói adatlapok elektronikusan kerültek megküldésre, ez lehetővé teszi, hogy a KIFIR iskolai rangsoroló program már tartalmazza azon tanulók adatait is, akik a módosító időszakban nyújtottak be jelentkezést egy új tanulmányi területre.

Nyomtatás