Közlemény a középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról

A 2021/2022. tanév rendjéről szóló 20/2021. (VI.8.) EMMI rendelet 2. számú melléklete, továbbá a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 32. §-a szerint a hivatal közlemény formájában hozza nyilvánosságra az adott tanévre vonatkozóan a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját. A közlemény az alábbi linkre kattintva tölthető le.

Közlemény a középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról

Megnyílt továbbá a KIFIR tanulmányi területek és felvételi tájékoztató megadása a középfokú intézmények számára a 2022/2023. tanévre program, melyben a közleménynek megfelelően a középfokú intézmények megadhatják a 2022/2023. tanévben induló tanulmányi területeik belső kódjait és jellemzőit, valamint feltölthetik a felvételi tájékoztatójukat.

Tájékoztató a KIFIR tanulmányi területek és a felvételi tájékoztatók begyűjtő programjának megnyitásáról

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a programban bizonyos funkciókat kizárólag Intézményvezetői jogosultsággal lehet elérni. Javasoljuk, hogy az első használat előtt a KIR Mesterjelszó-kezelő rendszerben jelöljék ki az Intézményvezetői jogosultsággal rendelkező felhasználót, és első alkalommal ezzel a felhasználóval lépjenek be a rendszerbe.

A KIFIR programrendszer moduljai a könnyebb hozzáférés érdekében az Oktatási Hivatal honlapjáról a szülők és intézmények számára készült információk szerint rendezve is elérhetők a KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer linkre kattintva. Az intézmények az egységes beléptetőoldalra a mesterjelszó-kezelő rendszerben kiosztott jogosultságukkal belépve, egy kattintással átléphetnek azon aktív KIFIR modulokba, amelyekhez a KIR Mesterjelszó-kezelő rendszerben jogosultságot kaptak, valamint egy helyen értesülhetnek az intézményüket érintő aktuális hírekről teendőkről és határidőkről.

Felhívjuk figyelmüket a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató intézményeknek/A középofokú felvételi eljárás információi menüpontban megtalálható alábbi tájékoztatóinkra is:

Nyomtatás