KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - általános iskolák számára

Az Oktatási Hivatal a mai napon megnyitja a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot.

Az általános iskolák számára készített programban megkezdhető a 2023/2024. tanévi középfokú felvételi eljárás jelentkezéseinek adatrögzítése. A program az alábbi linkre kattintva érhető el:

KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program - általános iskolák számára

A jelentkezési határidő 2024.02.21-én (éjfélkor) lejárt. A jelentkezések módosítására 2024.04.08-10-én lesz lehetőség. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is lehetőség van, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt.

A KIFIR felvételi lapok kitöltésére az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói számára kizárólag a fenti program használatával van lehetőség. Kérjük, hogy a program használatához olvassák el a felhasználói útmutatót.

A programba az intézményvezető által a KIR Mesterjelszó-kezelő rendszerben kiosztott intézményvezetői és feladatellátási hely szintű jogosultsággal, felhasználói nevekkel és a hozzájuk tartozó jelszavakkal lehet belépni.

Az Intézményvezetői Mesterjelszó-kezelő rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdéssel kérjük, forduljanak a KIR ügyfélszolgálatához (hétfőtől csütörtökig 08:00 és 16:30 között, pénteken: 8:00 és14:00 között a 06/96/510-000 telefonszámon).

A KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programból kinyomtatott és aláírt felvételi lapokat 2024. február 21-éig kell megküldeni:

- a tanulói adatlapok JEGYZÉKÉT postai úton az Oktatási Hivatalba (9001 Győr, Pf. 694), VAGY szkennelve a kifirjegyzek@kir.hu címre. Figyelem! A tanulói adatlapok JEGYZÉKE kizárólag intézményvezetői jogosultsággal állítható elő. (Tanulónként NE küldjék meg az adatlapokat!)

- a jelentkezési lapo(ka)t a felvételt hirdető középfokú iskolá(k)ba.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az Oktatási Hivatal, kizárólag a tanév rendjében megadott határidőig (2024. február 21.) postára adott VAGY szkennelve megküldött JEGYZÉKEN szereplő tanulók adatait rögzíti a KIFIR rendszerben.

Kérjük, NE küldjék el postán és szkennelve is a JEGYZÉKET, a többszörösen megküldött jegyzékek a feldolgozás menetét feleslegesen megakasztják, hátráltatják a tanulók bekerülését a felvételi eljárás folyamatába.

Nyomtatás