Ugrás a tartalomhoz

A középfokú felvételi eljárásban 2022. március 21-23. között lesz lehetőség a módosított jelentkezések megküldésére

2022. március 17.

A középfokú felvételi eljárásban 2022. március 21-23. között lesz lehetőség a módosított jelentkezések előállítására a KIFIR rendszerben

Mikor érdemes élnie a tanulónak a módosítás lehetőségével?

Évről évre tapasztalható, hogy ebben az időszakban a jelentkezők egy része a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat/tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja. Ezen döntés meghozatala előtt célszerű megfontolni a következőket.

A felvételi jegyzékekre vonatkozóan gyakran ismételt kérdések megtalálhatók A felvételi jegyzékre, a rangsorokra és a végeredményre vonatkozó kérdések linkre kattintva.

A módosító tanulói adatlapok előállítása 2022. március 21-étől megkezdhető. A tanulmányi területek módosítására 2022. március 23-án éjfélig lesz lehetőség a KIFIR rendszerben.

A módosító tanulói adatlapokat minden esetben az eredeti felvételi lapokkal megegyezően kell előállítani. Az alábbiakban leírjuk az adatlapok előállításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A módosító tanulói adatlapok előállítása általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén:

Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapok előállítását is az általános iskola szervezi meg. Az általános iskoláknak a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítaniuk, a következő módon:

 1. Az általános iskola − az általa meghatározott eljárás szerint − egyeztet a tanulók módosítási igényeiről az érintett diákokkal és szüleikkel.
 2. Az egyeztetés tényét az iskola dokumentálja.
 3. A módosítási igények egyeztetése után az általános iskola belép a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program általános iskolai felületére, és ott az egyeztetett módosítási igényeket – a felhasználói útmutatóban leírtak szerint – adminisztrálja.
  A programban a módosításokat március 21-étől március 23-áig (éjfélig) lehet adminisztrálni.
 4. Az adminisztrációt követően a módosító tanulói adatlapokat az iskola tanulónként a programban, elektronikus úton továbbítja a felhasználói útmutatóban leírtak szerint.
 5. A módosító tanulói adatlap elektronikus továbbításával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.
 6. A módosító tanulói adatlapokat egyénenként ki kell nyomtatni. A kinyomtatott módosító adatlapok szülők által aláírt példányát az egyeztetés tényét igazoló dokumentumokkal együtt a felvételi lapokkal egyező módon meg kell őrizniük.
 7. A kinyomtatott módosító tanulói adatlapokat nem kell továbbítani az Oktatási Hivatalnak sem papír alapon sem pedig szkennelve.

Módosító tanulói adatlapok előállítása egyéni jelentkezés esetén:

Az egyéni jelentkezők a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületén állították elő a tanulói adatlapot, a módosító tanulói adatlapot is ezen a felületen kell előállítani.

Figyelem! A módosítás kizárólag azzal a bejelentkezéssel − ügyfélkapu használatával VAGY nem ügyfélkapus belépéssel (felhasználói azonosítóval és jelszóval) − hajtható végre a programban, amellyel a tanuló számára a felvételi jelentkezési dokumentumokat (tanulói adatlapot, jelentkezési lap(ok)at) eredetileg előállították.

Módosító tanulói adatlapok előállítása NEM ÜGYFÉLKAPUS belépéssel (amennyiben a tanuló felvételi jelentkezési dokumentumait eredetileg így állították elő)

 1. A programba − a felhasználói azonosító és jelszó megadásával − történő belépést követően a tanuló oktatási azonosítójára kattintva a módosításokat március 21-étől március 23-áig lehet adminisztrálni.
 2. A programfelületen a módosítási igényeket a felhasználói útmutatóban leírtak szerint kell rögzíteni, majd a véglegesítést követően ki kell nyomtatni és célszerűen könyvelt küldeményként az Oktatási Hivatal címére (9001 Győr, Pf. 694) legkésőbb 2022. március 23-án éjfélig postára kell adni.
  Figyelem! A 2022. március 23-a után postára adott módosító tanulói adatlapokat az Oktatási Hivatal nem dolgozza fel.
 3. A módosító tanulói adatlap Oktatási Hivatalban történő feldolgozásával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

Módosító tanulói adatlapok előállítása ÜGYFÉLKAPUS belépéssel (amennyiben a tanuló felvételi jelentkezési dokumentumait eredetileg így állították elő)

 1. A programba – ügyfélkapus azonosítással – történő belépést követően a tanuló oktatási azonosítójára kattintva a módosításokat március 21-étől március 23-áig (éjfélig) lehet adminisztrálni.
 2. A programfelületen a módosítási igényeket a felhasználói útmutatóban leírtak szerint kell rögzíteni, majd a módosító tanulói adatlapot elektronikusan továbbítani kell legkésőbb 2022. március 23-án éjfélig. A módosító tanulói adatlap postázása nem szükséges.
 3. A módosító tanulói adatlapot a programból pdf formátumban le kell tölteni és meg kell őrizni.
 4. A módosító tanulói adatlap elektronikus továbbításával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.
vissza az előző menü szintre
ugrás a lap elejére
ugrás a főoldalra
vissza a normál változatra