Közlemény a középfokú beiskolázás tanulmányi területeinek megadásáról

A 2017/2018. tanév rendjéről szóló 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet 2. számú melléklete, továbbá a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 32. §-a szerint a hivatal közlemény formájában hozza nyilvánosságra az adott tanévre vonatkozóan a középfokú iskolák tanulmányi területeinek meghatározási formáját. A közlemény az alábbi linkre kattintva tölthető le.

Közlemény a tanulmányi területek meghatározásáról

Megnyílt továbbá a KIFIR tanulmányi területek és felvételi tájékoztató megadása a középfokú intézmények számára a 2018/2019. tanévre program, melyben a közleménynek megfelelően a középfokú intézmények megadhatják a 2018/2019. tanévben induló tanulmányi területeik belső kódjait és jellemzőit, valamint feltölthetik a felvételi tájékoztatójukat.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy bizonyos funkciókat kizárólag Intézményvezetői jogosultsággal lehet elérni. Javasoljuk, hogy az első használat előtt az Intézményvezetői Mesterjelszó-kezelő rendszerben jelöljék ki az Intézményvezetői jogosultsággal rendelkező felhasználót, és első alkalommal ezzel a felhasználóval lépjenek be a rendszerbe.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a KIFIR programrendszer moduljainak könnyebb hozzáférése érdekében az Oktatási Hivatal megkezdte egy egységes beléptető felület kialakítását KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer néven. Az egységes beléptetőoldalra a mesterjelszó-kezelő rendszerben kiosztott jogosultságukkal belépve, egy kattintással átléphetnek azon aktív KIFIR modulokba, amelyekhez a mesterjelszó-kezelő rendszerben jogosultságot kaptak, valamint egy helyen értesülhetnek az intézményüket érintő aktuális hírekről teendőkről és határidőkről. Az egységes beléptetőoldal az alábbi link alól érhető el:
KIFIR Középfokú Felvételi Információs Rendszer

Az Oktatási Hivatal tájékoztató levele a KIFIR tanulmányi területek és a felvételi tájékoztató begyűjtő program megnyitásáról.

Felhívjuk figyelmüket a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév) menüpontban megtalálható alábbi tájékoztató információkra:

Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/2018. tanévben

Tájékoztató a középfokú iskolák számára a középfokú beiskolázás rendjéről, valamint a központi írásbeli vizsgákról

Nyomtatás