KIFIR – Rendkívüli felvételi eljárás, üresen maradt férőhelyek

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a rendkívüli felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyer felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyer, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2017. május 8. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú iskolába, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei. A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. Az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően a tanuló beiratkozhat a középiskolába.

A rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR), de az Oktatási Hivatal az alábbiakban segítséget nyújt az intézménykeresésben. A középfokú intézmények által a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek keresésére szolgáló program az általános iskolák, szülők és tanulók részére.

KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató, valamint a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek keresőprogramja

Üresen maradt férőhelyek (Nem frissülő pdf állomány, 2017. április 19-ei állapot!)

A középiskoláknak és szakiskoláknak megküldött egyeztetett felvételi jegyzéken szereplő valamennyi olyan intézmény tanulmányi területeinek azonosító száma és jellemzői az üres helyek számával, ahol a meghirdetetthez képest üres férőhelyek maradtak (megyei bontásban) 2017. április 19-ei állapot szerint.

KIFIR egyeztetett felvételi jegyzék - hivatalos végeredmény

A középfokú intézmények ebben a modulban adhatják meg a rendkívüli felvételi eljárásban az egyes tanulmányi területeken meghirdetett férőhelyeiket.

Nyomtatás