Új Tisztaszoftver program

Ezúton tájékoztatjuk a pedagógus kollégákat, hogy letölthetők az új Tisztaszoftver program szoftvertermékei honlapunk KIR Hivatali ügyek menüpontjából. A Microsoft termékeket a magyarországi köznevelési intézményekben pedagógusként dolgozók és az MTA tagok ingyenesen tölthetik le.

Az oldal célja, hogy megkönnyítse a magyarországi köznevelési intézményekben pedagógusként foglalkoztatott kollégák és a Magyar Tudományos Akadémia tagjai számára a Magyar Állam és a Microsoft Magyarország között 2012 őszén létrejött együttműködés keretében ingyenesen igénybe vehető szoftverek beszerzését.

Fontos változás a korábbi Tisztaszoftver programban alkalmazott eljárásokhoz képest, hogy a köznevelés információs rendszerében (KIR) nyilvántartott pedagógus adatok alapján történik a pedagógusok azonosítása, ezen kívül további igénylési adatokat már nem szükséges megadni, a szoftvertermékek az oldalról közvetlenül letölthetővé válnak, azok telepítés után azonnal használhatók.

A szoftvertermékek letöltéséhez a fenti oldalon először meg kell adni a pedagógus egyes személyes adatait, hogy a rendszer azonosíthassa a felhasználót. Az űrlap tetején a „Pedagógus vagyok" és az „MTA-tag vagyok" lehetőségek közül lehet választani. A felületen alapértelmezettként a pedagógus felület jelenik meg.Az adatok megadása után az Azonosítás gomb megnyomásával a rendszer az adatokat összehasonlítja a KIR által nyilvántartott adatokkal, és sikeres azonosítás után továbblép a szoftverletöltő felületre. Amennyiben az azonosítás nem sikerül, úgy az alkalmazás hibaüzenettel visszalép az űrlapra. Hiba esetén tanácsos az adatok megfelelőségét ellenőrizni a KIR Személyi nyilvántartásában, és eltérés esetén módosítani azokat.

Az azonosítás után az oldalon elérhető alkalmazások a következők:

  • Office 2010 Professional Plus 32 bit
  • Office 2010 Professional Plus 64 bit
  • Windows 7 Pro 32 bit magyar
  • Windows 7 Pro 64 bit magyar
  • Windows 8 Pro 32 bit magyar
  • Windows 8 Pro 64 bit magyar


Az alkalmazások 32 és 64 bites verzióban egyaránt elérhetőek, de a 64 bites rendszerek csak 64 bites Windows példánnyal használhatók.

A szoftverek letöltést követően egyből installálhatók, csak a DVD képfájlt szükséges kiírni egy üres DVD adathordozóra. Virtuális DVD olvasó programmal történő megnyitás esetén még erre sincsen szükség: az alkalmazások azonnal telepíthetők.

Fontos kiemelni, hogy a Tisztaszoftver program semmilyen vonatkozásában nem képezi részét a köznevelés információs rendszerének (KIR). A programról és a letölthető szoftverekről bővebb tájékoztatást a program hivatalos oldalán találhat: tisztaszoftver.hu.

Kérjük, mielőtt használatba veszi a letöltött szoftvereket, mindenképpen tájékozódjon a felhasználási lehetőségekről!

Tisztaszoftver licensz igénylés >>

Forrás: KIR

Nyomtatás