Csatlakozzon a generations@school projekthez

Kedves Tanárok és Diákok!


A nemzedékek közötti szolidaritásnak alapvetően fontos szerepe van nem csupán egész Európa jövőjének, de saját magunk életének javításában is. Az idősek és a fiatalok a családjukban és a közösségükben együtt töltött időnek köszönhetően sok mindent tanulhatnak egymástól és egymásról: ez gazdagítja életüket és elősegíti egymás jobb megértését is.

Az európai év részeként azt javasoljuk, hogy a generációk közötti párbeszéd legyen téma Európa-szerte az iskolákban. Valamennyi európai iskolához felhívást intézünk ezért, hogy április 29., a generációk közötti európai szolidaritás napja körül szervezzenek „generations@school napot”. Ennek lényege az, hogy az idősebbek ellátogatnak az osztályokba, és a diákokal közösen tárják fel, hogy miként építhető az időseknek és fiataloknak egyaránt jobb társadalom. A diákok meghallgathatják az idősebb emberek történetét, az idősek pedig megismerhetik a fiatalok álmait és szorongásait. Hadd gondolkozzanak el azon, hogy mit tanulhatnak meg egymástól és mit tehetnek közösen a jobb jövő érdekében!

A projekt weboldalán talál a „generations@school nap” szervezésével kapcsolatos néhány ötletet, de bátran engedje szárnyalni képzelőerejét is! Ha van testvériskolai kapcsolata, ötleteit és tapasztalatait eTwinning-en beszélheti meg partnereivel, és ezzel projektjének nemzetközi keretet kölcsönözhet, egyúttal diákjai megismerhetik a generációk egymás közötti kapcsolatát Európa más részein.

A generations@school weboldalon tapasztalatait és képeit (fotókat, rajzokat) európai térképen oszthatja meg másokkal, így projektje(i) bekerülnek majd az európai versenybe. Minden egyes ország legkiemelkedőbb generations@school projektje díjat nyer, továbbá valamennyi résztvevő iskola és osztály oklevélben részesül, köszönetképpen a tanárok és diákok elkötelezettségéért és szolidaritásáért. Vegyen részt Ön is!

Szeretettel várjuk generációk közötti tapasztalatait.

Szívélyes üdvözlettel és legjobb kívánságainkkal:

Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás éve 2012


Nemzedékek közötti együttműködési projekt az európai iskolák között

Generations@school projekt honlapja

Forrás: etwinning.net

Nyomtatás