Elindult „Az Év Honlapja” pályázat

2012. szeptember 1-én újra elindult a legnagyobb hazai honlapverseny. Az immáron 11. éve megrendezésre kerülő „Az Év Honlapja” pályázat idén is 25 kategóriában várja a jelentkezéseket. Az indulásról, az elvárásokról és az online közegről Varga Istvánt, a pályázat alapítóját, valamint Dr. Eszes Istvánt, a zsűri elnökét kérdeztük.

„Az online marketing felnőtt az utóbbi években, az online eladások mindenütt a világon csúcsokat döntenek és az emberek kezében lévő mobil eszközökön a másodperc töredéke alatt terjed az információ. Egy teljesen új világ épült fel az elmúlt évtizedben. Missziónk, hogy egyre többen tudják követni ezt az egyre gyorsuló világot. A vállalatoknak is komolyan kell venniük a digitális marketinget és megváltozott szerepét a klasszikus vállalati marketingben. Fordult a kocka, a digitális írástudás ma már alapkövetelmény, a digitális marketing intelligencia pedig szükségszerűség. A célunk, hogy ezt a tényt egyre több hazai vállalat is felismerve fejlessze digitális marketingjét.” – jellemezte a mai online világot Varga István.

„Hazánkban ma 621.000 magyar domain név (.hu) van bejegyezve. ’Az Év Honlapja’ pályázat léte azért rendkívül fontos, mert lehetőséget ad arra, hogy az online értékesítéssel, marketinggel foglalkozó vállalkozások bemutatkozzanak, megméressék a munkájukat más hasonló tevékenységű vállalkozásokkal.” – nyilatkozta Dr. Eszes István, aki szintén elmondta, hogy a marketing alapelve, azaz a fogyasztó igényeinek megismerése és minél magasabb színvonalú kielégítése nem változott. Az online környezet azonban új és új eszközöket ad ezek megvalósítására.

A pályázat a jelentkezők által ezen eszközöket és azok új felhasználási módszereit próbálja felsorakoztatni és bemutatni a nagyközönségnek. A szervezők a nevezéseket két hónapig várják, a nevezési határidő október vége. Az ünnepélyes díjátadóra pedig előreláthatólag november végén kerül majd sor. A szervezők és a zsűri - ahogy eddig is - idén is rendkívül színvonalas mezőnyre számítanak, melyről Varga István a következőket mondta: „A szakmai zsűri válogatott emberekből áll, akik mind gyakorlati mind elméleti téren ismert szaktekintélyek. Rengeteg feladat vár rájuk és hatalmas a felelősségük. Idén még a tavalyinál is komolyabb mezőnyre számítunk, parázs vitákra, szakmai csörtékre és sok időre lesz szükség, hogy átválogassuk a várható termést!”

Várakozásait az idei pályázattal kapcsolatban a zsűri elnöke is kifejezte: „Kíváncsian várom az új nevezéseket, milyen új ötletekkel és technikai megoldásokkal jelentkeznek. Minden évben csodálatos új tehetségek kerülnek elő, akiknek már korábban is kellett volna jelentkezni. Mindenkit csak buzdítani tudok a nevezésre, hiszen a siker csak egy kattintásra van!”

Sikeres nevezést kívánunk mindenkinek!

A jelentkezési feltételek és kategóriák itt érhetőek el.

Jelentkezési határidő: 2012.10.28

Eredményhirdetés: 2012.11.29

További információk: info@evhonlapja.hu

Forrás: azevhonlapja.hu