Megjelent az eTwinning program új multimédiás e-könyve

Az eTwinning program Központi Szolgáltatópontja már elérhetővé tette legújabb kiadványát: az eTwinning könyvet, amely angolul és továbbbi 23 nyelven olvasható! A múltban megszokott éves nyomtatott kiadvány helyett idén úgy döntöttek, kipróbálnak valami mást.

Virtuális kiadványukat az eTwinning minden résztvevőjének ajánlják, legyenek akár kezdő vagy már tapasztaltabb tagjai a közösségnek, de kiemelt célközönségük az eTwinning nagykövetek köre. Ők nagyvonalúan megosztják idejüket, munkájukat és szakértelmüket kollégáikkal, ezért ezzel az e-könyvvel szeretnénk nekik lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra és a megnyilvánulásra, továbbá elismerést nyújtani nekik rengeteg munkájukért, mellyel egész Európa-szerte támogatják és népszerűsítik az eTwinning programot.

A kiadványban az eTwinning program kezdő résztvevői gyakorlati tanácsokat találhatnak eTwinning tevékenységeik megkezdéséhez, a tapasztaltabb résztvevők pedig az e-könyv segítségével tovább gazdagíthatják a korábbiakban felhalmozott tudásukat.

Milyen fő tartalmak találhatók az új kiadványban? Az eTwinning csapata több multimédiás eszközt dolgozott ki, amelyek segítenek Önnek megismerni, illetve megtalálni az Önhöz közel dolgozó nagyköveteket – ilyen eszköz például a térkép, amelyen megnézheti, mely nagykövetek találhatók az Ön országában, régiójában vagy városában. Egyes nagykövetek rövid videókban mutatkoznak be, és arról mesélnek, milyen munkát végeznek eTwinning nagykövetként.

A kiadványban megtalálható továbbá a „Nagykövetek Eszköztára”, amely hasznos segédanyagokat – pl. prezentációkat, feladatlapokat, videós útmutatókat – tartalmaz, amelyeket felhasználhat például ahhoz, hogy más tanároknak bemutassa az eTwinning programot. Válassza ki közülük azokat, amelyek Önnek a leginkább tetszenek, és ha kívánja, alakítsa át a segédanyagokat saját céljainak megfelelően.

Reméljük, az új formátum elnyeri az Önök tetszését, és jó olvasgatást kívánunk!

További olvasnivalókra is kíváncsi? Kérjük, tekintse meg az eTwinning portál Kiadványok oldalát!

Forrás: www.etwinning.net

Nyomtatás