következő oldal »
kep
Oktatási segédletek az Ünnepeljük meg a sokszínűséget! c. kampány tantermi beszélgetéseihez
2016. június 27.
Az európai iskolák osztálytermi beszélgetéseihez készített különböző segédleteket az eTwinning program, az aktív polgári szerepvállalás, a közös munka és a különböző országokból származó emberek közötti kölcsönös megértés jegyében.
kep
Az oktatás nem ismer határokat
2016. április 5.
Az eTwinningező és leendő eTwinning-es pedagógusok figyelmébe ajánlunk egy hasznos weboldalt, aSchool Education Gateway-t. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a pedagógusokat és szakértőket, hogy csatlakozzanak ehhez a közösséghez, és vegyenek részt a weboldal tartalmát érintő beszélgetésekben, valamint a School Education Gateway közösségeinek tevékenységeiben.
kep
Biztonságosabb internet pedagógusoknak
2015. március 16.

Pedagógusként olykor nehéz lehet a diákok gyorsan változó internetezési szokásait követni. A mintegy 45 perces felvétel tájékoztatást ad arról, mit is csinálnak a gyerekek az interneten.

kep
Pozitív gyermektartalmak
2015. március 16.

A POSCON csoport célja, hogy európai szinten is támogassa a pozitív online gyermektartalmakat. Íme néhány feltétel, amelyek segítségével eldöntheti, gyermekbarát-e egy adott internetes oldal vagy szolgáltatás.

kep
Virtuális útmutató a vállalkozói ismeretek iskolai tanításához és tanulásához
2015. február 26.
A „kezdeményezőkészség és vállalkozói kompetencia” egyike az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges, Európai Unió által javasolt nyolc kulcskompetenciának, ezért a tanároknak megfelelő felkészültséggel kell rendelkezniük ahhoz, hogy ezt tanóráik keretében fejlesszék.
kep
Internetbiztonsági kisfilmek
2015. február 23.
Az internetben rejlő lehetőségeket és veszélyeket bemutató, figyelemfelkeltő céllal is használható kisfilmeket tett hozzáférhetővé honlapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
kep
Egy új páneurópai weboldal iskolák számára
2015. február 18.

Olyan forrást keres, ahol egy helyen tájékozódhat az iskolák számára indított európai szintű programokról és kezdeményezésekről? Egy új weboldal, a 'School Education Gateway' 23 nyelven elérhető információkkal és forrásokkal várja!

kep
eTwinning projekt
2015. február 4.

A fiataloknak napjainkban nagyobb szüksége van a kritikus gondolkodásra és az interkulturális készségekre, mint eddig bármikor. Az e havi Inspiráló Gyakorlat eTwinning cikk Peket, „a vándorló bolhát” mutatja be, aki egy, a programban végrehajtott kiemelkedő interkulturális iskolai projekt főszereplője volt.

kep
Internet és biztonság - előadási anyag
2015. január 12.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete a tudatosabb internethasználatért folytatott felvilágosító tevékenysége keretében elkészített egy előadási anyagot Internet és Biztonság címmel.

kep
A 2014-es év legjobb etwinning projektjei
2015. január 15.
Az eTwinning Nemzeti Szolgáltatópontja évek óta nagy sikerrel rendezi meg az eTwinning Nemzeti Versenyt. 2014-ben a Nemzeti Minősítést megnyert projektek közül 10 projekt jelentkezett a Nemzeti Versenyre.
kep
Elérhetők a tanítói kézikönyvek letölthető verziói
2014. december 29.

Elérhetővé váltak az Ábécés olvasókönyv 1. és Írás munkafüzet 1., valamint az Olvasókönyv 2. évfolyamhoz tartozó tanítói kézikönyvek digitális, letölthető verziói.

következő oldal »