« előző oldal
következő oldal »
kep
Kísérleti tankönyvek - letölthetők a tananyagok
2014. szeptember 12.

Elérhető a kísérleti tankönyvek használatát támogató ideiglenes portál szeptember elejétől. Az iskolakezdéssel egyidőben induló felület a kísérleti tankönyvekhez kapcsolódó digitális tananyagok elérhetőségét biztosítja a Nemzeti Közoktatási Portál elkészültéig.

kep
Kötelező a tartalomszűrés az iskolákban és a könyvtárakban
2014. szeptember 1.

Szeptember elsejétől az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, mely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve.

kep
Új Köznevelés – szeptemberi szám
2014. augusztus 28.

Az aktuális lapszámban ezúttal is számtalan követendő programot, kezdeményezést ajánlanak az intézményvezetők és pedagógusok figyelmébe. 

kep
Megnyitotta kapuit a Google Osztályterem
2014. augusztus 25.

A ’Google Classroom’ („Osztályterem”) egy ingyenes alkalmazás, ami segíti a pedagógusokat a feladatok létrehozásában, megszervezésében, visszajelzést tudnak nyújtani a diákjaiknak és egyszerűen kommunikálhatnak osztályaikkal.

kep
Nyilvános konzultáció a Tudomány 2.0-ról
2014. augusztus 19.
Nyilvános konzultációt indított az Európai Bizottság a „Tudomány 2.0” témakörében, a nyitottabb, adatokra épülő és emberközpontú kutatás és innováció irányába mutató tendenciák megismerése érdekében.
kep
Az interneten már elérhetők a kísérleti tankönyvek
2014. augusztus 6.

A tankönyvek 62 kötete online változatban, letölthető pdf formátumban 2014. augusztus 5-étől elérhető az OFI weboldalán.

kep
Tájékoztató a Tisztaszoftver megállapodásról
2014. július 31.

A Tisztaszoftver Program folytatásáról szóló megállapodások lezáródtak. A szerződésben foglalt licencek újabb 1 évre biztosítottak.

kep
NIIF Intézet tájékoztató - 2014. július
2014. július 31.

Az NIIF Intézet, mint a Sulinet infrastruktúra működtetője és fejlesztője folyamatosan tájékoztatja a Sulinet intézményeket az infrastruktúrát érintő változásokról és új fejlesztésekről.

 

kep
Digitális készségfejlesztés
2014. július 30.
A munkaerőpiac szüntelenül fejlődik. Folyamatosan változik az is, milyen készségekre, kompetenciákra és képesítésekre van szükségük az embereknek ahhoz, hogy boldoguljanak az életben.
kep
Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban
2014. július 30.
A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben.
kep
Új technológiákkal a mindenki számára hozzáférhető oktatásért
2014. július 3.

Európai csúcstalálkozót készít elő az információs technológiákra épülő oktatás témában a Bizottság és a Tanács nemsokára hivatalba lépő olasz elnökségével közösen.

« előző oldal
következő oldal »