« előző oldal
következő oldal »
kep
Csökkenteni kell a tanárok és diákok közötti infokommunikációs szakadékot
2012. március 9.
Az infokommunikáció terén nagy szakadék van a tanítók egy része és a diákok között, amit Hoffmann Rózsa szerint továbbképzésekkel, tanfolyamokkal lehetne csökkenteni. A gyerekek már anyanyelvi szinten használják a számítógépeket, a tanítók egy részére azonban ez nem igaz.
kep
Nevelési Tudásdepó mintaprogramok
2012. március 8.
Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum mintaprogramok fejlesztését valósította meg a TÁMOP 3.2.4-08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért című projekt keretében.
kep
Konferencia a „21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció" című projekt eredményeiről
2012. március 7.
Immár 2008 nyara óta folyik a TÁMOP 3.1.1 - 21. századi közoktatás - fejlesztés, koordináció című kiemelt projekt megvalósítása, amelynek célja, hogy javuljon az oktatás minősége, eredményessége és csökkenjenek az esélykülönbségek. A kiemelt projekt február 24-i konferenciáján elhangzott plenáris előadások cikkünkből érhetők el.
kep
eTwinning Díjak 2012 - a győztesek
2012. március 5.
Az Európai eTwinning Díjakért folyó verseny célja a példaértékű, Információs és Kommunikációs Technológiákat felhasználó iskolai együttműködési projektek kitüntetése. A nyerteseket több mint 300 projekt közül választották ki kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően.

kep
Európai e-készségek Hét verseny
2012. március 2.
Az idei e-készségek Hét verseny minden idők legizgalmasabb versenyének ígérkezik. Az oktatók és a 14-24 év közötti tehetséges fiatalok díjazása idén öt kategóriában történik, hangsúlyozva az Európa szerte zajló legjobb e-Skills feladatokat.
kep
Az NMHH kiemelt célja a kiskorúak tudatos médiahasználatának erősítése
2012. március 1.
Az NMHH kiskorúak védelme és tudatos médiahasználata érdekében végzett feladatainak bemutatásával nyitotta meg Szalai Annamária a Gondolkozzatok és kérdezzetek című konferenciát. A Médiasmart Hungary Oktatási Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett rendezvény fő témája a gyermekek médiaértésének elősegítése volt.
kep
Megjelent a Modern Iskola magazin 2012/3. lapszáma
2012. március 1.
A Modern Iskola magazin 2012/3. lapszámában interjút olvashatnak Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral, összeállítást találnak a tanévben kiírt és a még 2012-ben megjelenő közoktatás-fejlesztő pályázati konstrukciókról is.
kep
Online kereshetők az országos kompetenciamérés adatai
2012. március 1.
Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2011. évi 4., 6., 8., és 10. évfolyamos országos mérések intézményi, fenntartói és tanulói szintű elemzéseit. Az információk a www.kir.hu/okmfit oldalon érhetők el.
kep
Digitális pedagógia, digitális tanulás - Innovatív oktatási alkalmazások a 2012-es Sulinetwork Konferencián
2012. február 20.
Az info-kommunikációs technológia oktatási alkalmazásai iránt érdeklődő pedagógusok évről évre a Sulinetwork Konferencián ismerhetik meg a digitális írásbeliség korszerű módszertani fejlesztéseit, eszközeit. Idén Szeged adott otthont a rendezvénynek, amely kiváló teret biztosított a gyakorlatcentrikus műhelymunkáknak, az együttműködésen alapuló tanulásnak és a tapasztalatcserének.
kep
eTwinning Díjak 2012 - A szűkített lista
2012. február 10.
Megtekinthető az eTwinning Díjak 2012 verseny szűkített listája. A lista a versenyre benevezett pályázatok legkiemelkedőbb projektjeit tartalmazza, amelyek eljutottak a verseny végső bírálati fordulójáig.
kep
Online tájékoztató oktatási, nevelési intézményeknek
2012. február 9.
Az új köznevelési törvény legfontosabb változásairól online tájékoztató sorozatot indít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága az oktatási, nevelési intézmények számára.
« előző oldal
következő oldal »