« előző oldal
következő oldal »
kep
A legújabb technológiai kihívásokra is válaszol a kormányzati informatika
2012. április 12.
A tanulási trendek - az információs társadalom megváltozott körülményeit figyelembe véve - egyre inkább a helytől és időtől, az életkortól és a technológiai kötöttségektől való függetlenedés irányába változnak. Emiatt a kormányzati informatika egyik legfontosabb célja a digitális írástudatlanság csökkentése és a szélessávú lefedettség növelése.
kep
A Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny döntője
2012. április 10.
2012. április 22-én került sor a Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny döntőjére. A döntő eredménye, feladatai és a javítási útmutatója a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet honlapján érhető el.
kep
Felnőtteket segít érettségihez a digitális oktatás
2012. április 4.
A digitális középiskola fogalma kevéssé él a köztudatban, pedig hazánkban ma már 22 intézményben működik hasonló program, amely részben a tanteremben, részben pedig interneten folyó oktatást kínál.
kep
Ingyenes, interaktív e-tankönyv készült az Oxford Egyetemen
2012. április 4.
Elkészítette első interaktív e-tankönyvét az Oxford Egyetem Internet Intézete, mely mindenki számára ingyenes lesz. A prototípus hozzájárul az oktatási eszközök forradalmasításához .
kep
Az eTwinning a nyelvtanulás szolgálatában
2012. április 3.
Az eTwinning az iskolák rendelkezésére álló online közösség Európában. Annak a nyelvnek a világába vezetheti be a diákokat, amellyel a legnagyobb eséllyel találkozhatnak a mindennapi életükben – tehát amelyet osztálytársaik vagy a határ túloldalán élők beszélnek. Az 24 nyelvet lefedő eTwinning kezdeményezés egyszerre többnemzetiségű és többnyelvű is.
kep
Online partnerkereső találkozók
2012. április 2.
Már hosszabb ideje részt vesz az eTwinning programban, de nehézséget okoz az Ön számára projektpartnereket találni, vagy úgy érzi, nehezen érthető a partnerkeresés folyamata? Talán mi tudunk segíteni: idén az eTwinning Központi Szolgáltatópontja két online partnerkereső találkozót szervez; az elsőt április folyamán, a másodikat pedig ősszel, szeptember vége felé.
kep
iTEC - Zajlik a 2. ciklus kísérletező kedvű tanárokkal
2012. március 30.
Milyen lesz a tanítás 5 év múlva? Hogy értelmezhetjük a tanár szerepét? Milyen az a tanterem, ahol a tanítványaink izgalmas felfedezőútnak élik meg a tanulást? Milyen módszertani megoldásokkal tudjuk elérni, hogy a digitális technológia hatékonyan szolgálja a nevelési – képzési célokat? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Európai Iskolahálózat projektje, az iTEC.
kep
Kettős magyar siker az innovatív tanárok európai fórumán
2012. március 26.
Minden eddiginél eredményesebben szerepeltek a magyar pedagógusok a Microsoft Partners in Learning Lisszabonban rendezett európai fórumán: Klacsákné Tóth Ágota első, Gergelyi Katalin pedig második helyet szerzett, és továbbjutott az Athénban novemberben sorra kerülő nemzetközi döntőbe.
kep
Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni
2012. március 19.
Általános iskolások és gimnazisták kapták a feladatot Olaszországban, hogy megtanítsák számítógépezni a hatvanöt év felettieket. A digitális oktatásban háromezer diák vesz részt.
kep
SNI IKT munkaközösség
2012. március 13.
Intézményünkben sajátos nevelési igényű hallássérült és beszédfogyatékos gyermekek, tanulók nevelésével-oktatásával foglalkozunk. Szervezetfejlesztés részeként IKT munkaközösséget hoztunk létre, amely átfogja az oktatással kapcsolatos IKT tevékenységet.
kep
Csökkenteni kell a tanárok és diákok közötti infokommunikációs szakadékot
2012. március 9.
Az infokommunikáció terén nagy szakadék van a tanítók egy része és a diákok között, amit Hoffmann Rózsa szerint továbbképzésekkel, tanfolyamokkal lehetne csökkenteni. A gyerekek már anyanyelvi szinten használják a számítógépeket, a tanítók egy részére azonban ez nem igaz.
« előző oldal
következő oldal »