« előző oldal
következő oldal »
kep
Célegyenesben az új Nemzeti alaptanterv
2012. május 9.
A Nemzeti alaptanterv a nemzeti köznevelési törvény után a második legfontosabb dokumentum, amely a vállalt határidőn belül készült el – hangsúlyozta Hoffmann Rózsa keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az elkészült alaptanterv a köznevelési rendszer alapvető átalakítását jelenti.
kep
Bővül az iskolák infokommunikációs eszköztára
2012. május 8.
Az oktatásban egyre népszerűbb infokommunikációs technológiák tára jelentősen gyarapodott 2011-ben. De a következő időszakban is bővülhet az iskolák IKT-készlete: az Új Széchenyi Terv keretein belül több mint tízmilliárd forint támogatásra számíthatnak a hazai közoktatási intézmények informatikai infrastruktúra-fejlesztésekre.
kep
Debreceni tanulók sikere a 24 órás INFOmaraton kupán
2012. május 4.
Debreceniek érték el a legnagyobb sikereket az informatikai középiskoláknak szóló, idén 3. alkalommal megrendezett, 24 órás Infomaraton kupán.
kep
A média hatása a gyermekekre és fiatalokra - megjelent a konferencia kötete
2012. május 4.
A 2011. szeptember 26-28. között megrendezett VI. Nemzetközi Médiakonferencia előadásainak anyaga megjelent könyv formájában is. A kötet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerkesztésében készült el.
kep
Európai e-készségek Hét - Tények a digitális készségekkel kapcsolatban
2012. május 2.
A tartalomból: A fejlett e-készségek jobban megfelelnek a munkaerőpiac igényeinek; Az IKT által kitöltetlen kereslet; Eltérések a digitális készségekben Európában; Digitális világba születettek – de nem rendelkeznek automatikusan a digitális készségekkel; Egy pillantás: Az IKT ágazat jelenleg.
kep
A TestvérTér szerepe eTwinning projektjeinkben
2012. április 24.
A személyes eTwinning munkafelületen a közelmúltban közzétett egyik gyors felmérésünk válaszadóinak 86%-a jelezte, hogy felhasználja a TestvérTeret eTwinning projektmunkájához. Ez a jelentős pozitív eredmény megerősíti, hogy a TestvérTér számos tanár számára kulcsfontosságú szerepet tölt be az eTwinning projektekben.
kep
eTwinning-tábor: a győztesek Antalyában találkoztak
2012. május 15.
Április 25-től 29-ig több mint száz tanár és diák gyűlt össze a törökországi Antalyában, hogy részt vegyenek a 2012-es eTwinning táborban. A tábort a néhány hete Berlinben tartott éves eTwinning konferencián kiosztott 2012-es eTwinning Díjak győztesei számára rendezték.
kep
Berlinben díjazták a legjobb európai projekteket
2012. április 20.
Az éves eTwinning konferenciát március 29. és 31. között rendezték meg Berlinben. 31 országból több mint 500 tanár érkezett a rendezvényre, ahol aktívan vettek részt a konferencia előadásain, műhelyeiben és egyéb tartalmas programjain.
kep
Az ISZE Informatika – SZakmaiság – Eredményesség (2012) pályázatának eredménye
2012. április 19.
A pályázat célja az volt, hogy a pedagógusok bemutassák, hogyan használják mindennapi munkájuk során az informatikai eszközöket, hogyan válik az új módszerek alkalmazásával hatékonyabbá, eredményesebbé az oktató-nevelő munka.
kep
Fogyatékos diákok gépelési rekordkísérlete
2012. április 17.
A csoportos gépírás és az egyszerre legtöbben együtt gépelés új magyar rekordját szeretné felállítani a nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium több száz, fogyatékkal élő tanulója a város más oktatási intézményeinek diákjainak segítségével.
kep
A legújabb technológiai kihívásokra is válaszol a kormányzati informatika
2012. április 12.
A tanulási trendek - az információs társadalom megváltozott körülményeit figyelembe véve - egyre inkább a helytől és időtől, az életkortól és a technológiai kötöttségektől való függetlenedés irányába változnak. Emiatt a kormányzati informatika egyik legfontosabb célja a digitális írástudatlanság csökkentése és a szélessávú lefedettség növelése.
« előző oldal
következő oldal »