« előző oldal
következő oldal »
kep
Digitális menetrend: Európa kulturális örökségének online elérhetővé tételével kezdetét veheti a „digitális reneszánsz”
2011. január 12.
A múzeumok és könyvtárak gyűjteményeinek digitalizálása nemcsak Európa történelmi és kulturális gazdagságába enged betekintést, hanem új lehetőségeket is teremt az oktatás és az innováció terén.
kep
Videóinterjú az eLEMÉR, iskolai IKT eszközhasználat önértékelő keretrendszer első eredményeiről
2010. december 17.
Az IKT eszközök iskolai használatát mérő önértékelő keretrendszer céljait és az első pilot felmérés eredményeit dr. Hunya Márta, az OFI tudományos munkatársa, az eLEMÉR projekt vezetője ismerteti.

kep
Körkép az EU-tagországok közoktatási rendszereiben bevezetett laptop és netbook kezdeményezésekről
2010. december 16.
Az Európai Iskolahálózat megjelentette az EU-tagországokban bevezetett laptop és netbook kezdeményezésekről szóló országjelentéseket. A beszámolót a résztvevő országok minisztériumainak jelentései alapján állították össze, melyben összesen 33 kezdeményezés szerepel 18 országból. Az országok között van Ausztria, Cseh Köztársaság, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izrael, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália és Spanyolország.
kep
Módszertani kísérlet: E-papír a hazai közoktatásban
2010. december 8.
Az e-papír pilot projekt célja a nagyközönség számára is elérhető, digitális információ megjelenítésére és kezelésére alkalmas, elektronikus könyv jellegű eszközök kipróbálása a mindennapi oktatásban.
kep
Új időszak kezdődött az Acer-EUN oktatási netbook projektben (6.rész)
2010. november 5.
2010 szeptemberétől 6 ország 240 osztályában kezdődött meg az Acer–EUN oktatási netbook projekt. A résztvevő országok Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Törökország.
kep
eTwinning Hetek 2010
2010. szeptember 1.
Az új tanév kezdete alkalmából megrendezett eTwinning Hetek 2010 rendezvénysorozat tevékenységeire október folyamán kerül sor. Az eTwinning program népszerűsítését középpontba állító rendezvénysorozatra szeretettel várjuk a program valamennyi résztvevőjét, hogy az előttük álló tanévre készülve beszélgessenek a programról, továbbá dolgozzák ki és osszák meg egymással eTwinning ötleteiket.
kep
Oktatási Netbook Pilot Projekt (EUN, ACER) 3. rész
2010. május 13.
A németországi netbook kísérleti projekt 2010. április 27-én indult a gothai Friedrich Myconius iskolában. Mind a tíz „Acer netbook osztály” a türingiai Gothában található, ezért lehetőségük volt arra, hogy tartsanak egy projektnyitó eseményt az iskolákat képviselő mintegy 20 tanár részvételével.
kep
Oktatási Netbook Pilot Projekt (EUN, ACER) 2. rész
2010. május 4.
Marc Durano, az Európai Iskolahálózat elnöke elmondta, hogy az Acer/Európai Iskolahálózat oktatási netbook projekt keretén belül kapott eszközök lehetőséget adnak annak a kiértékelésére, hogy a netbookok miként járulnak hozzá a tanulás hatékonyságának és minőségének javulásához.
kep
Oktatási Netbook Pilot Projekt (EUN, ACER) 1. rész
2010. április 29.
Az Európai Iskolahálózat (EUN) és az Acer elindította oktatási netbook pilot projektjét, melynek célja, hogy a netbookok használatán keresztül eljuttassa az iskolákhoz a tanár-diák közötti interakció legújabb formáját. A netbookok bevezetése innovatív és hatékony módja a tanórák tartalmasabbá tételére.
kep
Scientix - A természettudományos oktatás online közössége
2010. április 7.
2010 májusától érhető el a Scientix, az európai természettudományos oktatás online közösségének honlapja, mely azért jött létre, hogy megkönnyítse a szakmai tapasztalatcserét és elősegítse a jó gyakorlatok megosztását a természettudományos oktatással kapcsolatban az Európai Unióban.
kep
Hálózati tanulásért díj: 2010-ben osztották ki először
2010. április 2.
Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára 2010 őszén a Tempus Közalapítvány Hálózati tanulásért díjat hozott létre.
« előző oldal
következő oldal »