« előző oldal
következő oldal »
kep
Jogtiszta licenchasználat a hazai oktatásban
2011. június 21.
A korszerű informatikaoktatást és a választás szabadságát elősegítve továbbra is biztosítja a jogtiszta licenc-használatot a hazai köz- és felsőoktatásban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért Felelős Államtitkársága. A gyártósemlegesség és a nyílt forráskódú alkalmazások megismertetése érdekében a tárca a HuEdu- és az OpenEdu-csomagokat teszi hozzáférhetővé az oktatási intézményeknek.
kep
Digitális menetrend: „A gyermekeknek szóló legjobb online tartalom” verseny győztesei
2011. június 20.
Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke díjakat adott át a 12 éven aluli gyerekeknek szóló legjobb online tartalom, legjobb intelligens játékok, interaktív online magazinok és weboldalak létrehozóinak.
kep
IKT a törökországi oktatásban
2011. június 20.
2011 májusában a törökországi Kayseri önkormányzatának oktatási igazgatósága egyhetes tanulmányutat szervezett a CEDEFOP (az Európai Unió oktatás- és szakképzés-fejlesztést koordináló szervezete) által meghirdetett pályázat keretein belül.
kep
Uniós képesítéseket azonosító rendszer indul a világhálón
2011. május 27.
Az egész életen át tartó tanulás Európai Képesítési Keretrendszeréről tartottak konferenciát május 25-én Budapesten, ahol bejelentették a rendszer hivatalos internetes oldalának elindulását. Ezen keresztül bárki megtekintheti, hogy az EU-n belül, de külföldön szerzett képesítése milyen dokumentumnak felel meg egy másik uniós országban.
kep
Milyen lesz a Sulinet 2.0? - Interjú Könczöl Tamással
2011. március 28.
A megújuló Sulinet portál közösségi alapokra épül, mely lehetővé teszi az egyszerű tudásmegosztást tanár-diák és tanár-tanár között. Az új funkciókkal gazdagított oktatási portál - a tervek szerint - 2011 nyarán váltja le a jelenlegi rendszert.
kep
Biztonságosabb internetet!
2011. február 10.
Az Európai Bizottság az idei biztonságosabb internet nap alkalmából bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdeményez az IKT-ágazattal és a gyermekvédelmi szervezetekkel annak ösztönzésére, hogy olyan, egyre biztonságosabb termékek kerüljenek a piacra, amelyek nagyobb védelmet képesek nyújtani az internetező gyermekek számára.
kep
Adj hangot a véleményednek a Biztonságos Internet Napon
2011. február 8.
Az Insafe - a Biztonságos Internet központok hálózata - idén nyolcadik éve ünnepli a Biztonságos Internet Napot. Itt az alkalom csatlakozni a törekvéshez, hogy az internet egy jobb hely lehessen a gyerekek és a fiatalok számára.

kep
Páneurópai ifjúsági honlap
2011. február 3.
Az Európai Bizottság támogatásával elindult egy páneurópai ifjúsági online platform. A honlap 14 és 18 év közötti diákok számára készült, ahol blogolhatnak, fórumozhatnak, szavazhatnak és videókat oszthatnak meg egymással az őket érdeklő uniós polgársággal kapcsolatos kérdésekről.
kep
Hatékony informatikai infrastruktúra a központi oktatási rendszerek szolgálatában - TIOP 1.1.2
2011. január 27.
A konstrukció célja a nagyarányú informatikai eszközfejlesztés lebonyolításának és hasznosításának támogatása annak érdekében, hogy az intézmények a támogatásban megkapott eszközök minél jobb kihasználtságát érhessék el a TÁMOP-ok keretében kifejlesztett eredmények alkalmazásában.
kep
Digitális menetrend: felmérés készült a szülői felügyeleti programok erős és gyenge pontjairól
2011. január 18.
Az Európai Bizottság által közzétett tanulmány eredményei rámutatnak arra, hogy a programok kevésbé hatékonyak az úgynevezett web 2.0 tartalmak szűrésében. Csupán néhány olyan termék van a piacon, amely alkalmas a mobiltelefonokon vagy a játékkonzolon keresztül elérhető webes tartalmak szűrésére.
kep
Digitális menetrend: Európa kulturális örökségének online elérhetővé tételével kezdetét veheti a „digitális reneszánsz”
2011. január 12.
A múzeumok és könyvtárak gyűjteményeinek digitalizálása nemcsak Európa történelmi és kulturális gazdagságába enged betekintést, hanem új lehetőségeket is teremt az oktatás és az innováció terén.
« előző oldal
következő oldal »